Pontils convertirà l’antiga rectoria en pisos de lloguer social per a parelles nouvingudes

L’immoble era propietat de l’Arquebisbat, que el va donar a l’Ajuntament a canvi de tenir un espai en el nou projecte

15 febrero 2021 00:20 | Actualizado a 15 febrero 2021 07:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’antiga rectoria de Pontils es convertirà en pisos de lloguer social. Aquesta és la pretensió de l’Ajuntament d’aquest municipi de la Conca de Barberà després que l’Arquebisbat de Tarragona fes una donació de l’edifici, que està al carrer Freginal, al costat de l’església parroquial i també de l’ajuntament.

L’alcaldessa del municipi, Sara Janer, recorda que l’Ajuntament en el seu dia es va posar en contacte amb l’Arquebisbat per comprar l’immoble, «però ell ens oferia la concessió els anys que volguéssim». Però no ho van veure viable perquè el Consistori volia fer una inversió, que es perdria en el cas que l’Arquebisbat recuperés l’edifici. Finalment, s’ha fet una donació a canvi que en la futura reforma es deixi un espai per a l’Església durant uns anys, una fórmula que finalment ha estat acceptada pel Consistori. Un conveni de donació que ja es va signar fa dos anys.

L’edifici té tres plantes –baixa més dues–. I a més al darrere hi ha un pati que queda dins el mateix immoble. La pretensió que es té des de l’Ajuntament és construir-hi dos pisos de lloguer social, per a parelles amb fills que vulguin venir a instal·lar-se al municipi. «A nosaltres ens era agradat que fossin tres pisos, però per normativa només poden ser dos», apunta Janer al Diari.

A la planta baixa, a part de l’espai que cediran a l’Església, hi haurà una zona comunitària. «Ja tenim local social, quatre en total –a cada nucli–, tot estan bé i s’utilitzen», recalca l’alcaldessa.

El projecte s’està redactant actualment des del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. El cost en total és de 314.000 euros, uns 140.000 per planta. Pontils es presentarà als ajuts d’habitatges en pobles petits. Al Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOIS) es va presentar com a rehabilitació.

Comentarios
Multimedia Diari