Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Projecte per condicionar l’interior de l’església de Sant Francesc de Valls

Amb un pressupost de 180.000 euros, es preveu consolidar les tres capelles i facilitar una sortida d’emergència a la muralla

24 noviembre 2022 11:11 | Actualizado a 24 noviembre 2022 11:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El 2020 passat, abans de la pandèmia, començaven unes obres a l’interior de l’església de Sant Francesc de Valls, que s’havien d’acabar l’any 2021. La pandèmia ho va paralitzar tot. I una problemàtica amb l’empresa encara va agreujar més la situació. Ara s’està acabant aquesta primera fase de les obres.

Un cop acabada aquesta primera part del projecte, es posarà en marxa la segona. La principal meta és la consolidació de les tres capelles de l’interior, facilitar una sortida d’emergència a la muralla de Sant Francesc i la instal·lació d’un lavabo adaptat. A principis d’any tot això hauria de sortir a licitació amb un pressupost d’uns 180.000 euros. Les obres tindran una durada d’uns sis mesos.

S’ha demanat una subvenció per dur a terme aquesta segona fase, que ha de permetre fer activitats al seu interior. Cal remarcar que «aquesta segona fase és perquè es pugui utilitzar amb totes les condicions que requereix», deia la regidora d’Urbanisme, Sònia Roca. Des del Consistori volen que més enllà que s’acabin aquestes obres, també es valori i es faci d’adequació de l’interior de tot l’edifici. Aquest és propietat de l’Ajuntament des de l’any 1976 i està declarat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). Cal destacar que feia 50 anys que estava tancat, i la intenció és que esdevingui un equipament municipal cultural.

Aquesta primera fase ha consistit en la reparació estructural de la coberta i les voltes. Tot plegat s’ha endarrerit gairebé dos anys, ja que un cop es va reprendre l’activitat, l’empresa que executava l’obra ho va parar tot. Des de l’Ajuntament esperaven que es pogués reiniciar després de l’exposició ‘Lumemns 2021+1’ de les Decennals «però no va ser així», afirmava la regidora d’Urbanisme. La inflació va provocar que els preus pugessin molt i que s’hagués de revisar tot el projecte. Per això es va tornar a fer una aprovació inicial. Ara mateix s’està acabant la part de la coberta, i pretenen que estigui enllestit en uns tres mesos.

Uns 700 m²

Aquest centre de culte es va construir a finals del segle XVI i té una superfície de més de 700 m2 , i era el tercer temple de la ciutat en dimensions. L’utilitzaven els frares de l’orde de Sant Francesc de Paula, però ja fa temps que no hi té lloc cap tipus de devoció en el seu interior. Es va emprar com a escola i com hospital de la Vila des de la seva exclaustració l’any 1835.

Amb aquestes reformes volen recuperar aquest gran espai, per poder fer diferents actes culturals, i que sigui un lloc més de la ciutat on llueixi la cultura. És una feina que s’ha anat retardant per les problemàtiques que han sobrevingut, i que han dificultat tots els procediments i la seva reforma. Des de l’Ajuntament esperen no tenir més problemes i que els tràmits no endarrereixin els processos. Tot i que s’han d’acabar les obres de la part de la coberta la segona fase hauria d’anar bé de tempos, i no hauria de suposar cap contratemps més.

La segona fase ha de sortir a licitació a principis de 2023 i tindrà una durada de sis mesos
Comentarios
Multimedia Diari