Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Quan els petits omplen de festa els carrers de Valls

El Tombet, amb el Seguici petit, ha recorregut aquest dissabte una part del nucli històric, enmig d’un ambient de celebració.

| Actualizado a 25 junio 2022 20:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Si la tarda del dia de Sant Joan va ser el moment del llarg i vistós Seguici Cerimonial amb el Tomb del Poble, aquest dissabte va ser el torn dels més petits. Ells van ser el protagonistes del Tombet, que va recórrer una part del nucli històric, en mig d’un ambient festiu, a poques hores d’acabar-se les Festes de Sant Joan 2022. Els més petits també van ser protagonistes d’una altra manera. Diversos nens i nenes –escollits entre un sorteig– van poder veure les balladetes del Seguici petit des dels balcons i finestres de l’ajuntament.

Si el Seguici Cerimonial destaca pel gran nombre d’agrupacions i elements festius que el composen, el petit no es queda curt. Cada element festiu estava protagonitzat pels més petits, alguns de pocs anys, que necessitaven l’ajuda d’un adult per portar la bèstia. Però era el seu moment, el moment en que els nens i nenes –i també adolescents en alguns casos– són els encarregats de portar la festa pels carrers.

Passaven pocs minuts de les sis de la tarda quan sonaven les gralles de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Eren els encarregats d’obrir la comitiva, mentre que la Colla Joves Xiquets de Valls la tancava. Ambdues agrupacions castelleres van aixecar pilars en determinats indrets del recorregut.

Darrera anava el foc, el foc i fum del drac i del diables. I així, un a un, van anar sortint els elements, fent diverses parades al llarg del recorregut per ballar al so de la música. També per descansar i hidratar-se ja que la calor era aclaparadora, i més entre els portants de les bèsties.

Després d’aproximadament hora de recorregut, la plaça del Blat va veure com els elements festius ballaven. I en arribar l’Àliga petita, ballada final conjunta entre tots.

Comentarios
Multimedia Diari