Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Recollida de signatures per uns gossos que creen alarma social a Vilaverd

Van mossegar la filla de la companya de l’amo i també s’escapen de la casa on estan

| Actualizado a 10 mayo 2022 09:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Preocupació a Vilaverd per uns gossos que fa uns dies van mossegar una nena de vuit anys –la filla de la companya de l’amo dels animals– i que s’escapen de la casa on viuen, creant alarma social entre el veïnat. Avui o demà es lliuraran les signatures –fins ahir eren 120, en un municipi de 445 habitants– per instar l’Ajuntament que prengui mesures dins de les seves competències.

Segons asseguren els veïns, en diverses ocasions han hagut de sortir corrents per la presència d’aquests gossos a la via pública, on defequen. El que no està clar és que siguin d’una raça potencialment perillosa segons el llistat de la Generalitat- ja que alguns són creuats.

Però el fet que ha impulsat aquesta campanya veïnal va tenir lloc el matí del passat 4 de maig, quan un dels tres gossos va mossegar la nena dins la finca, situada al casc urbà. La víctima va ser portada al Pius Hospital de Valls. Quant tot havia ja passat, una persona va informar dels fets als Mossos d’Esquadra. Aquell mateix dia per la tarda, una patrulla es va personar al domicili del propietari dels animals i li va demanar la documentació dels cans.

Els agents van veure que havia tres gossos, un dels quals l’autor de la mossegada, com el propi amo va reconèixer. Els mossos li van dir que fins que tot no estigués aclarit que els animals no sortissin de la finca.

Dos dies després, el propietari dels animals va personar-se a la comissaria dels Mossos. Va portar la documentació de dos gossos, però no del que havia fet la mossegada, desobeint així les instruccions que havien donat els agents. L’home va dir que havia donat el gos a una altra persona. Se’l va denunciar per una infracció de tinença de gossos potencialment perillosos, una denúncia que serà enviada a l’Ajuntament.

Diligències penals

Sembla ser que, paral·lelament, se li han obert diligències penals per un delicte de lesions per imprudència lleu per la mossegada a la nena, tot i que la mare de la menor no ha presentat cap denúncia.

El propietari dels animals fa poc temps que viu a Vilaverd, on s’ha comprat una casa. Els veïns diuen que quan treu els gossos, els porta sense morrió i sense lligar, defecant amb impunitat. Afegeixen que també es poden veure bordant insistentment al balcó –amb una barana no gaire alta– de la part de darrera de la casa. Un veí indicava al Diari que ahir els mossos van tornar a anar a la casa però no van trobar l’amo.

Els veïns volen que l’Ajuntament apliqui les ordenances municipals al propietari dels gossos, a l’igual que la resta de residents en el municipi.

Comentarios
Multimedia Diari