Respira Montblanc anuncia un festival per promoure el turisme al territori

Tindrà lloc del 20 al 22 de maig i vol ser un gran aparador de les activitats turístiques que fa l’associació

| Actualizado a 03 abril 2022 15:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’associació Respira Montblanc, creada fa gairebé dos anys de la mà d’allotjaments, restaurants i empreses del sector turístic de la Conca de Barberà, ha creat el seu propi festival a fi de donar una major visibilitat de l’agrupació. El festival, que tindrà lloc del 20 al 22 de maig, vol ser un gran aparador de les activitats turístiques que habitualment realitzen els membres de l’associació Respira Montblanc i, de pas, afavorir l’activitat als allotjaments i restaurants del territori. Durant els tres dies s’ha programat un ventall de 35 propostes molt variades, tant pel que fa al contingut com als públics als quals s’adrecen. Actualment l’associació està integrada per 25 membres del sector turístic d’àmbit divers.

Les activitats s’han concentrat en quatre franges horàries: divendres a la tarda, dissabte al matí i a la tarda, i diumenge al matí. No sols tindran lloc al terme municipal de Montblanc. També se n’han previst a Barberà de la Conca, Blancafort i Vilaverd.

Tindran gran protagonisme les passejades, potenciant les experiències a l’aire lliure. N’hi haurà moltes i diverses: sobre flora, sobre astronomia, sobre geologia urbana, entre vinyes, pel nucli medieval, a peu, a cavall, amb carruatge, amb nens, amb tast de vins, per vies ferrades, etc. També hi haurà activitats més reposades: tallers familiars de figures de pessebre, de pintures rupestres, de molins medievals, de cuina, ioga, tastos de vins, entre d’altres.

La major part de les propostes tenen l’aforament limitat, per la qual cosa, segons avisen fonts municipals, serà molt important fer la reserva anticipada a través de www.respiramontblanc.cat on també s’hi trobarà el programa definitiu.

També hi ha previstes quatre activitats per a les quals no caldrà reserva prèvia. Respira Montblanc Festival tindrà un acte central conjunt el dissabte 21 de maig de 6 a 9 del vespre, a la plaça 1 d’Octubre.

Hi haurà una mostra de vins dels cinc cellers integrats al projecte -Carlania Celler, Gerida, Josep Foraster, Mas de la Sabatera i Vins de Pedra-, degustacions gastronòmiques amb Fet a la Conca, i la sessió musical Cara B, gira el món i gira el plat, amb Alexandre Bonanit.

Vermuts musicals

La cloenda del festival també serà amb música, en aquest cas amb tres vermuts musicals simultanis que tindran lloc a l’ermita de Sant Josep, a Barberà de la Conca i a Vilaverd, el diumenge 22 de maig a partir de les 12 del migdia. Durant aquell cap de setmana els allotjaments membres de l’associació Respira Montblanc oferiran als seus clients una cistella de productes i vals de descompte.

Comentarios
Multimedia Diari