Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

S’estrena a Alcover una nova zona per les autocaravanes que té més places disponibles

És un tipus de turisme que està en auge, i des del municipi el volen, sempre que respecti l’entorn que envolta i sigui de forma controlada

25 mayo 2023 21:21 | Actualizado a 26 mayo 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’any 2019 va ser molt positiu pel turisme. A Catalunya es van batre rècords, i la sensació era que el sector estava en augment. Després va venir la pandèmia, i ho va paralitzar tot. Però un cop ha tornat la vida així com la coneixíem abans de la covid-19, el turisme ha anat tornant amb força. Un tipus de turisme que s’ha accentuat, no només al Camp de Tarragona, sinó que a tot el territori, és el de les caravanes i autocaravanes. És habitual veure aquests vehicles a les nostres comarques, i els nostres municipis. A Alcover això ho han notat.

L’Ajuntament d’Alcover, conscient de la nova situació, i d’aquest turisme en auge, ha ampliat la zona que tenia per aquests vehicles. Es tractava, d’un lloc que tenia capacitat per unes quatre o cinc autocaravanes, que podien instal·lar-se allí, i dur a terme tasques de neteja, com abocar les aigües fecals. L’actual «encara no s’ha arribat a omplir mai», afirma l’alcalde d’Alcover, Robert Figueras. La capacitat és més gran, hi caben més autocaravanes, però és cert que per poder fer les feines de sanejament, i neteja, s’han de fer l’antiga zona habilitada. S’hi pot realitzar un ús nocturn i diürn, és a dir, està habilitada perquè s’hi pugui dormir, i perquè també es favci vida durant el dia.

Figueras comenta que a «la zona antiga hi havia un lloc d’oci nocturn molt proper, i per això volíem buscar un espai més adequat». La intenció del consistori era trobar un lloc on els visitants poguessin dormir tranquils, sense sorolls, i on poguessin descansar. Per aquest motiu, consideren que la zona que han habilitat al costat de l’avinguda de Maria és un bona Tot i això, amb el canvi ara en un aparcament es paga cinc euros la nit, mentre que l’altre és gratuït. El pàrquing nou era propietat de l’Ajuntament.

El batlle d’Alcover reconeix que el turisme d’autocaravanes «és aquell que més ha augmentat, i es nota molt, al nostre municipi». A més, afegeix que «estem situats en un indret a les portes de les Muntanyes de Prades», això fa que hi hagi persones que s’interessin per fer nit, o per anar fins a Alcover. En aquest sentit, defensa que hi hagi «un turisme regulat, i ordenat». Considera que si és d’aquest tipus, i respectuós, sempre és positiu.

Ja fa temps que a Alcover tenen una regulació per les autocaravanes, que per exemple no poden entrar al centre històric, ni en altres zones del municipi. A més, han de respectar els seus espais, i no poden fer nit a qualsevol lloc. Figueras comenta que han repassat la normativa, i l’han adequat a les demandes que han fet algunes associacions que tenen relació amb el món, i que han copsat les observacions per aplicar-les a l’ordenança.

Amb tot reconeixen que volen un turisme controlat, que respecti tots els punts del municipi, i que no estigui desbordat ni massificat, així com ja passa en altres punts del territori. Es mostren satisfets amb aquest nou espai, i el veuen positiu pel municipi, i pels visitants que reben al llarg de tot l’any que aturen a Alcover, i també van a altres llocs.

Comentarios
Multimedia Diari