Sant Joan se celebrarà en cinc escenaris diferents repartits pel centre històric de Valls

Els aparcaments del Centre Històric i de l’Hort del Carme, el Teatre Principal, Casa Caritat o el Convent del Carme acolliran les activitats

12 abril 2021 19:30 | Actualizado a 13 abril 2021 05:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Valls està definint com serà la propera edició de la Festa Major de Sant Joan. De moment ja ha distribuït els espais on es desenvoluparà la celebració. En total, s’han triat cinc escenaris repartits per la ciutat, incidint en el voltant del centre històric. «El nostre objectiu és recuperar el carrer i la presencialitat de les propostes», assegura el regidor de Cultura, Marc Ayala.

El gruix de la programació s’està treballant i encara no es coneixen els detalls de les activitats, però sí se sap on aniran ubicades. El consistori vallenc ha buscat espais més grans dels que s’han utilitzat en anys anteriors per poder dur a terme una festa segura i adaptada a les circumstàncies actuals. Per una banda, els concerts més grans, que habitualment es feien al pàrquing del Centre Històric, es traslladen a l’aparcament de l’Hort del Carme, per guanyar espai i comptaran, per primer cop, amb una franja familiar a les tardes, del 22 al 24 de juny. Aquestes actuacions tindran un preu simbòlic, com ja es va fer per Santa Úrsula amb algunes de les activitats.

Pel que fa a l’aparcament del Centre Històric, que ara quedarà lliure de concerts, s’utilitzarà com a escenari per a fer les balladetes del Seguici Cerimonial d’adults, els dies 23 i 24 i el dia 25 serà pel Seguici Petit, amb entrada gratuïta en tots els casos.

D’altra banda, els concerts que fins ara es feien a la plaça de l’Oli es desdoblen en dos espais diferents. La música d’arrel amb les actuacions de migdia i de tarda a càrrec de les formacions integrades pels sonadors que acompanyen el seguici cerimonial tindran lloc els dies 23, 24 i 25 al claustre de l’equipament cultural del Convent del Carme. Pel que fa als concerts de vespre, de mitjà format, es traslladen al pati de la Casa Caritat, on també s’esdevindrà el nomenament del Santjoaner 2021.

Per últim, el Teatre Principal tornarà a acollir la Casa de la Festa del 18 al 23 de juny, on es podran visitar els elements del seguici, on s’haurà d’accedir amb entrada prèvia.

Aparcaments alternatius

En paral·lel, «estem treballant per a poder generar aparcaments alternatius», diu Ayala, ja que dos dels grans pàrquings estaran ocupats pels actes de Sant Joan.

Com que l’evolució de la pandèmia marcarà el nombre de persones que poden assistir a cada lloc, «no tenim un número d’aforament, però volem mantenir el caràcter popular de la festa i que vingui tanta gent com sigui possible», afirma el regidor. De fet, s’estarà pendent de la normativa fins a darrera hora i «si el dia abans ens diuen que es poden fer cercaviles les farem», assegura en aquest cas el responsable tècnic de la Xarxa de Cultura, Jordi Bertran. Pel que fa a actes emblemàtics com els focs artificials o la tronada, «estem treballant per adaptar-ho, però no sabem en quin format», diu Bertran.

Comentarios
Multimedia Diari