Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Torna el Mercat Vell de Conesa, amb decoracions, tastets, parades i música

Al migdia hi haurà cercavila de gegants pel poble i, al vespre, el grup Stromboli Jazz Band amenitzarà la degustació de vins i formatges

| Actualizado a 05 agosto 2022 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Conesa està de festa. Demà torna el Mercat Vell en aquest petit municipi de la Conca de Barberà. L’esdeveniment arriba a la seva dotzena edició, amb un format diferent a l’habitual, però mantenint la seva essència.

Enguany, les parades de venda d’antiguitats, d’artesania i bijuteria, entra d’altres, estaran obertes només al matí, de les deu a dos quarts de tres del migdia. Estaran ubicades a la plaça Major i a fora de la muralla. A més, se celebrarà l’onzena trobada d’intercanvi de plaques de cava amb l’edició d’una xapa commemorativa. Aquest acte tindrà lloc al carrer Nou

Per tot el poble s’hi podran trobar les entrades de les cases obertes i els balcons engalanats, deixant al descobert la creativitat dels conesins. També hi haurà exposicions i altres decoracions. Com a novetat, la Sala del Ball del poble estarà ambientada amb una recreació d’un envelat de festa major dels anys seixanta.

A mig matí, cap a les 11 h, desfilaran pel poble, com una cercavila, el Pere i la Carme, el Miquel i la Salut, gegants del Serrallo i de Forès, respectivament. Per refrescar-se i lluitar contra la calor, els organitzadors repartiran síndria, cortesia de Fruites Mateu Roure.

A partir de les dotze del migdia, el centre neuràlgic del Mercat Vell es traslladarà a la zona de Minigolf dels Allotjaments Rurals El Clos, on es portarà a terme el tradicional tast de vins i de vermuts, de les Bodegues Bellod Mas del Nen, i de formatges Sant Gil d’Albió. A més, també hi haurà servei de foodtruck durant tot el dia per aquells que tinguin més gana.

La zona del Minigolf tornarà a tenir vida a partir de dos quarts de vuit de la tarda, amb més degustacions. Aquest cop, però, la festa estarà amenitzada amb el grup musical tarragoní, Stromboli Jazz Band, que oferiran el seu repertori i ambientaran l’espai amb jazz i altres ritmes.

Jocs de fusta

A l’altra punta del poble, al Pati, tindrà lloc, a partir de dos quarts de sis de la tarda, els Jocs de Fusta de la Companyia Festa i Fusta, on podran jugar des dels més petits fins als més grans. Es tracta d’una iniciativa que agrada a totes les edats.

Enguany torna el Mercat Vell, després d’uns anys sense gairebé activitat a causa de la pandèmia. Els organitzadors esperen que sigui un bon reinici de cara a les pròximes edicions. Conesa reviurà demà un dels dies més especials de tot l’any, on el municipi rebrà centenars de visitants d’arreu de la comarca i del territori català.

La Sala del Ball estarà ambientada amb una recreació d’un envelat dels anys seixanta
Comentarios
Multimedia Diari