Un gran mural enmig del Barri Antic de Valls homenatjarà les dones treballadores

Serà un dels protagonistes de ‘Florits, art al barri’, que pretén atraure visitants amb intervencions artístiques al carrer

07 julio 2021 18:20 | Actualizado a 08 julio 2021 09:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un mural de grans dimensions que ja comença a agafar forma a la plaça Pilar Prim de Valls serà el protagonista de la cinquena edició de la iniciativa ‘Florits, art al barri’, que pretén dinamitzar el Centre Històric de la ciutat amb intervencions artístiques i altres activitats que tindran lloc aquest diumenge, 11 de juliol.

Aquesta creació té un gran impacte en entrar a la plaça, ja que ocupa tota una façana sencera amb una llargada de 12 metres i una amplada de set. Tot i que encara no està acabat, el mural deixa entreveure ja la figura d’una dona i darrere seu una nena treballant en una indústria.

«Seguim amb el mateix format que vam tenir l’any 2019 de convidar artistes joves a fer el mural», explica un dels organitzadors, Medir Cucurull. L’associació Barri Antic de Valls ha triat aquesta paret perquè «quadrava molt amb el tema de les dones treballadores», diu Cucurull i enguany es volia fer un homenatge aprofitant que en prop d’aquest espai hi havia antigament Ca Padró i que «a molts llocs de Valls també hi havia moltes dones i nenes treballant a la indústria del tèxtil», rememora.

Els artistes que estan desenvolupant aquesta pintura aquests dies, són Alba Fabre, de Barcelona, i Antonio Valadés, de Badajoz. «Estem fent un mural d’estil figuratiu tirant cap a l’impressionisme a partir d’una imatge antiga de l’arxiu de Valls», expressa l’Alba. Aquesta fotografia era en blanc i negre però s’ha volgut donar color a la reproducció i «hem afegit la nena perquè representa a moltes altres nenes que també havien de treballar a la fàbrica», apunta. També es pintaran les bigues tradicionals de la fàbrica de Ca Padró «perquè la gent les pugui identificar i doni alegria al barri», afegeix l’artista. Amb l’ajuda d’una grua poden arribar a tots els racons de l’àmplia paret i acabar els detalls de la pintura, una tasca que s’allargarà encara quatre dies més.

Aquest diumenge, coincidint amb la celebració de ‘Florits, art al barri’, s’inaugurarà la pintura que quedarà com un atractiu més pel dia a dia del barri. De fet, aquest és un dels altres objectius d’aquesta celebració. «Volem que acabi sent un reclam perquè vingui la gent a passejar i, aprofitant la mostra artística podrem promocionar l’entorn i dinamitzar aquesta zona de la ciutat», diu el regidor de Comerç i Turisme, Òscar Peris.

Una ruta de dones treballadores

Pel que fa a les activitats que es duran a terme aquest diumenge, l’organització de l’esdeveniment ha preparat un seguit d’actes amb el mateix fil conductor, com una ruta de dones treballadores que anirà a càrrec d’Aïda Sánchez, un taller de dansa i moviment per dones a càrrec d’Elisenda Nadal i el taller ‘Teixint com les teixidores’. També es farà la inauguració oficial del mural i un vermut amb l’actuació musical de la mitja cobla Set Vetes a la mateixa plaça Pilar Prim.

L’objectiu de l’Associació del Barri Antic de Valls des de la seva represa l’any 2015 amb aquesta iniciativa és treballar per difondre una imatge positiva del barri a tota la ciutadania, partint de l’art com a eix dinamitzador. A més, els artistes locals multidisciplinars Xavier Cendrós i Medir Cucurull amb la col·laboració d’algunes veïnes tenen previst realitzar una intervenció al carrer Peixateria amb la creació d’un altre mural.

Comentarios
Multimedia Diari