<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Vallmoll inaugura depuradora d’aigües residuals

El municipi de l’Alt Camp estrena EDAR amb una capacitat equivalent a una població de 3.700 habitants i una inversió superiors als 3 milions d’euros

02 mayo 2025 18:11 | Actualizado a 02 mayo 2025 18:21
Se lee en 1 minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
0
Comparte en:

Temas:

La depuradora de Vallmoll ha quedat inaugurada. Ha sigut aquest divendres, 2 de maig, en un acte que ha comptat amb la presència del director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Josep Lluís Armenter; i l’alcalde de Vallmoll, Josep Lluís Cusidó, juntament amb la delegada del Govern a Tarragona, Lucía López, entre d’altres autoritats. L’actuació ha suposat una inversió superior als 3 milions d’euros i servirà per a recollir i tractar les aigües residuals generades al nucli urbà de Vallmoll i a la urbanització Vallmoll Paradís. L’aigua tractada s’aporta a la rasa de la Simfonia (torrent de Vallmoll), contribuint a la millora mediambiental de la conca del riu Francolí.

El director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Josep Lluís Armenter, destaca que «en els últims quatre mesos s’han posat en servei cinc noves depuradores, amb l’objectiu d’incrementar la població sanejada i aconseguir una millora del medi hídric».

L’estació depuradora de Vallmoll és de tipus biològic amb eliminació de nutrients dissenyada per un cabal de 400 metres cúbics al dia, equivalent a una població de 3.700 habitants (actualment Vallmoll en té 1.937). Està formada per un pretractament per a l’eliminació de sòlids, sorres i greixos, decantació primària, bassa d’homogeneïtzació, tractament biològic i decantació secundària. Per al tractament dels fangs biològics, la planta disposa d’un espessidor, deshidratació per centrifugació i sitja d’emmagatzemament de fangs. També s’ha construït un col·lector per a recollir les aigües residuals i transportar-les fins a la depuradora, amb una longitud propera als 1.000 metres. La depuradora compta amb plaques fotovoltaiques per a la producció d’energia elèctrica a més d’escomesa connectada a la xarxa elèctrica.

Un 21% de pobles sense EDAR

Actualment hi ha 568 depuradores en servei a Catalunya, que garanteixen el sanejament del 97,4% de la població. Pel que fa a la comarca de l’Alt Camp, aquesta compta amb nou depuradores en servei, que garanteixen les necessitats de sanejament de prop del 79% de la població de la comarca (queda un 21% pendent).

Comentarios
Multimedia Diari