<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Valls estrena formació sanitària per a joves que no han acabat l’ESO

L’Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera ha començat un PFI d’Auxiliar de Centre Sanitari, una porta per seguir estudiant o accedir al mercat laboral

04 marzo 2025 18:02 | Actualizado a 04 marzo 2025 18:14
Se lee en 2 minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
0
Comparte en:

Joves d’entre 16 i 21 anys que han abandonat l’ESO tenen, ara, l’oportunitat de seguir estudiant a través d’un nou Programa de Formació i Inserció (PFI) que ha posat en marxa aquest curs l’Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera. El programa és d’Auxiliar de Centre Sanitari, una formació que, d’una banda, obra la porta als joves a accedir al mercat de treball, com a zeladors i suport a l’atenció sociosanitària, ja sigui en hospitals o residències, així com tornar al sistema educatiu a través de cicles formatius de grau mitjà.

Com ha detallat la regidora d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Valls, Rosa Rovira, l’aposta per la creació d’aquest PFI és la demanda de personal en l’àmbit sanitari que hi ha a la comarca de l’Alt Camp.

De fet, compta amb la col·laboració del Pius Hospital de Valls i la Fundació Vilaniu, tant a nivell de material que s’utilitza, com també a nivell formatiu perquè els estudis responguin a les necessitats laborals de la branca sociosanitària. Una col·laboració que «encaixa a la perfecció amb la nostra missió d’atenció al pacient», destaca la directora Social de la Fundació Vilaniu per a l’Atenció a la Dependència, Natàlia Rovira. Per la seva banda, la directora d’Infermeria i Processos del Pius Hospital de Valls, Montserrat Pié, valora que es tracta d’una «oportunitat» que «permet formar a persones que són del territori i que tindran una opció de treballar, o bé a l’hospital o bé a les residències amb una formació molt complerta», afegeix.

El PFI té una durada de 1.000 hores, el que correspon a un curs escolar, de les quals 180 són de pràctiques en empreses. Aquest primer curs compta amb 17 alumnes, que van començar el passat mes de setembre i acabaran aquest proper juliol.

Entre l’alumnat hi ha la Carol, de 17 anys, que explica que sempre li ha agradat l’àmbit sanitari. No ha aprovat l’ESO, per la qual cosa buscava algun Programa de Formació i Inserció que li permetés seguir estudiant. Es va inscriure a aquest PFI d’Auxiliar de Centre Sanitari i, ara, la seva intenció és començar a treballar i seguir estudiant. De fet, té clar que vol fer el Grau Mitjà d’Emergències Sanitàries i, més endavant, Psicologia.

L’Unai, un altre company, té 18 anys i relata que va ser un professor de l’Institut Narcís Oller que li va recomanar fer aquest programa. «M’agrada perquè fem coses més pràctiques, et permet començar la vida laboral, així que és una bona oportunitat per a gent que vol seguir estudiant i treballant», valora l’Unai. També la Sarai, de 17 anys, veu aquest PFI com una «oportunitat». «No sabia que això m’agradaria. Ara, m’encantaria dedicar-me a aquest àmbit, especialment treballar a l’hospital», relata.

El nou PFI, que se suma al d’Auxiliar de Cuina que Vallsgenera ja desenvolupa de fa anys, s’imparteix en un espai de 60 m2 que havia ocupat un antic taller de forja i, últimament, era un magatzem. Ara, l’espai s’ha reconvertit en taller sanitari amb tot el material necessari.

La regidora Rosa Rovira recorda que fa 20 anys que Vallsgenera aposta pels programes de Formació i Inserció (PFI), havent ja format a gairebé 600 joves. En aquest temps s’han realitzat PFI d’auxiliars de professions com cuina, comerç, arts gràfiques i serigrafia, fontaneria, climatització i calefacció, entre d’altres.

Comentarios
Multimedia Diari