Valls posarà càmeres de seguretat a pàrquings per frenar la delinqüència

L'Ajuntament reclama un reforç dels Mossos a la ciutat a fi de revertir una situació "insostenible", sobretot al nucli antic d ela ciutat

| Actualizado a 25 noviembre 2021 06:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Valls posarà més càmeres de seguretat al carrer, bàsicament en els aparcaments del centre històric, on s'han concentrat els darrers episodis de delinqüència. Se n'instal·laran als pàrquings del carrer de Sant Antoni, de la Cooperativa, del Carme i del Barri Vell. "Posarem totes les eines que tenim a l'abast per revertir una situació insostenible", ha afirmat l'alcaldessa Dolors Farré, que reclama més mossos a la ciutat.

Aquesta problemàtica ha centrat la Junta Local de Seguretat, aquest dimecres a l'Ajuntament. El cos de Mossos diu que es tracten de conflictes privats que es donen a l'àmbit públic, i que es podran resoldre en breu. Per millorar la sensació de seguretat s'impulsaran accions conjuntes amb la ciutadania i el teixit associatiu.

Davant els resultats obtinguts amb les càmeres instal·lades al carrer de la Cort i a la plaça del Blat, l'Ajuntament en va demanar d'instal·lar-ne a la plaça de l'Oli i al carrer Sant Antoni, per a les quals ja té la corresponent autorització del Departament d'Interior. "Però no n'hi ha prou", diu l'alcaldessa. És per això que ara se'n volen posar a tots els pàrquings del centre històric. "Posarem més càmeres i demanem més mossos", ha reiterat l'alcaldessa, una petició que el cos policial ha respost que és una qüestió d'eficiència.

L'inspector Xavier Hervàs, cap de l'ABP Alt Camp-Conca de Barberà, ha volgut treure ferro a aquests darrers incidents ocorreguts a Valls. "No estem parlant d'una delinqüència o un comportament incívic en contra del ciutadà, sinó que són conflictes privats, però que succeeixen al carrer i es fan visibles, amb una gran difusió a les xarxes socials". "És una situació puntual, però insostenible que s'ha de revertir, en són responsables una persona o vàries persones i generen molta inseguretat", ha reiterat l'alcaldessa de Valls.

La resolució d'aquests fets delictius, que els Mossos d'Esquadra confien "poder resoldre en breu", i les accions conjuntes amb veïns i botiguers per incrementar la percepció de seguretat a la ciutat són algunes de les mesures que s'han acordat en la Junta Local de Seguretat a Valls, celebrada aquest dimecres al matí a l'Ajuntament del municipi. Aquestes accions passen pel treball conjunt amb la ciutadania i el teixit associatiu, així com la convocatòria d'una mesa de coordinació operativa per tractar les problemàtiques.

Comentarios
Multimedia Diari