Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Valls reforça la sensibilització sobre la diversitat aquest estiu

Durant algunes nits de Sant Joan hi haurà un punt lila i irisat per conscienciar, però també per si hi ha algun problema

14 junio 2024 10:01 | Actualizado a 14 junio 2024 15:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Valls durant les festes de Sant Joan activarà diferents punts liles i irisats en diversos dies. Aquest serà el tret de sortida a les diferents accions que faran des del consistori per sensibilitzar durant tot l’estiu sobre la igualtat, i els feministes.

Són accions que es tiren endavant des de la regidoria d’Igualtat i Feminismes, i que aniran més enllà de Valls, i també donaran suport a l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Picamoixons. Concretament, els dies de Sant Joan que seran presents serà el 21 de juny a la plaça de l’Oli i el 22, 23 i el 24 a l’Hort del Carme, on es faran els concerts.

Així com ha explicat la regidora d’Igualtat i Feminismes, Dèbora Fernández, dues tècniques es passejaran per les zones d’oci nocturn amb el principal objectiu que «les festes siguin segures per a tothom». Fernández ha comentat que en cas que hi hagi algun tipus d’agressió s’ajudarà a les víctimes, i es donarà suport.

Pel que fa a Picamoixons aquest punt lila i irisat hi serà també durant la seva Festa Major, el 3 i 4 d’agost. Els objectius seran els mateixos, i també treballaran perquè la festa sigui segura per a tothom.

Més enllà d’això, a Valls el consistori a activitat allò que anomenen Caravana Lila. Es tracta d’una prova pilot que serà present a les festes majors dels barris, com a la Xamora, el Fornàs, i Sant Josep Obrer amb diferent material referent a la igualtat de gènere, i els drets LGTBIQ +, on tothom qui ho vulgui es podrà informar, des d’infants, fins a gent gran.

La Caravana Lila és una prova pilot que no descarten ampliar l’any que ve si funciona

La regidora ha comentat que si això té bona acollida es plantejaran a estendre-ho a més barris de cara l’any que ve.

Més enllà de tot això, el 3 i el 18 de juliol, han organitzat dues marxes exploratòries pels diferents carrers i places de Valls. Què vol dir això? Doncs que analitzaran l’urbanisme de la ciutat des d’una perspectiva de gènere.

Tot plegat, va a càrrec d’Aixam Arquitectures, i així com ha comentat la regidora, el principal objectiu és «conscienciar com l’urbanisme afecta la nostra vida diària, i les finalitats que pot comportar». En aquest aspecte, el que s’observa és com poden afectar els carrers mal il·luminats, les voreres mal fetes, o pot accessible o altres coses, a totes les persones.

A totes aquestes accions i activitats cal sumar-hi també la col·laboració de la regidoria d’Igualtat i Feminismes amb el Casal d’Estiu Municipal que organitza la regidoria d’Educació enguany a l’escola Eladi Homs.

A més, també es col·labora amb el casal d’estiu de l’Escola Eugeni d’Ors amb la contractació d’un servei de persones vetlladores de suport per fomentar la inclusió de tots els infants en les activitats d’estiu.

A més de tot això, s’ha de tenir en compte que durant aquest temps s’han fet unes formacions amb les entitats que hi ha al territori perquè puguin desenvolupar els seus plans d’igualtat. Volen que els tinguin, per poder afrontar situacions, i donar resposta.

Més enllà d’això també es faran formacions amb la Unió d’Anelles de la Flama (UAF), la Colla Joves Xiquets de Valls, i la Colla Jove Xiquets de Valls. El principal objectiu de tot això és reforçar les polítiques d’igualtat i de drets LGTBI entre la ciutadania.

Comentarios
Multimedia Diari