Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Valls viu el seu primer carnaval més bestial

  Gossos, gats i fins i tot conills van mostrar les seves disfresses davant el públic vallenc en un concurs amb tres categories, i amb objectiu benèfic

  17 febrero 2024 19:32 | Actualizado a 18 febrero 2024 07:00
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Gossos vestits de drac, ànecs de banyera o fins i tot de Mulassa de Valls. Aquests son només alguns dels exemples d’allò que es podia veure al Pati. A més també es van poder observar conills vestits de ‘Cupido’ o gats amb altres disfresses.

  Tot sota el primer ‘Carnaval bestial’ que s’organitzava a la ciutat. Tota la recaptació que es va aconseguir va anar destinada a les dues associacions que formaven part de l’organització: Revolución Pata, i Valls Gat.

  El principal objectiu era aconseguir pinso per les dues entitats. En total, hi van participar una cinquantena d’animals en les tres categories que hi havia; animals i responsables vestits, només animals, i en línia, per totes aquelles bèsties que els fa por participar davant tanta gent entre altres motius.

  «És al·lucinant, no ens esperàvem tanta gent avui que és com la prova pilot», explicava el regidor de Turisme de l’Ajuntament de Valls, Joan Ibarra. I és que es van aplegar un bon grapat de persones al Pati per veure com desfilaven les bèsties.

  Una de les famílies participants explicava que «al principi només havien de desfilar els nens, però després m’he acabat animant», deia el pare. Repartien plàtans, anaven disfressats de Minions i Gru, i el fill comentava: «inicialment havíem d’anar vestits de Mario, però no ens arribava a temps, i per això vam decidir anar de Minions».

  «Només el nen i la nena havien de disfressar-se i acompanyar al gos. Però al final em vaig acabar animant, i tota la família anem de Minions, i jo vaig de Gru. A més hem repartit plàtans»

  Valoraven molt positivament la iniciativa, i asseguraven que els agradava molt participar. En aquest sentit, deien que comptaven amb dos dorsals, ja que la mare s’havia quedat a casa seva, i havia enviat una fotografia d’un conill que havien disfressat amb un barret blau, de ‘Cupido’ amb diferents cors.

  D’altra banda, també hi havia un gos vestit de Mulassa. De fet, la setmana passada ja s’havia pogut veure passejant per Valls i diferents persones li havien fet alguna fotografia. El seu responsable comentava que ell forma part de les persones que porten la Mulassa, i havia observat que «per proporcions» podia semblar-se a la bèstia del Seguici en petit.

  Per aquest motiu, va decidir fer-li la disfressa. Reconeixia entre riures que havia cridat molt l’atenció, i com que la setmana passada era Carnaval també l’havia disfressat.

  Un jurat format per les dues entitats organitzadores, l’Ajuntament de Valls, que també organitzava el certamen, i una persona especialitzada en temes d’estètica, decidien a qui donar els premis que s’havien d’atorgar de les tres categories. A més de tot això, s’havien atorgat 200 quilos de menjar de la mà de ProzoValls.

  Les dues entitats es mostraven molt satisfetes de l’èxit de convocatòria. De fet, des de Valls Gats asseguraven que iniciatives com aquestes son molt necessàries per a les seves organitzacions, ja que «es reben molt pocs diners» i a vegades «no n’hi ha per tothom».

  De fet, Valls Gat té comptabilitzats uns 600 gats que viuen al carrer, i que els donen menjar o desparasiten entre altres coses. Des de l’associació comenten que necessiten voluntaris o voluntàries, perquè a hores d’ara son molt poques persones.

  Per altra banda, des de Revolución Pata recordaven que tenir una mascota és una tasca de gran responsabilitat. Per aquest motiu, per conscienciar realitzen tallers.

  Comentarios
  Multimedia Diari