Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Vallsgenera obre una nova convocatòria d’ajudes per a joves emprenedors

Les sol·licituds es poden presentar de manera telemàtica a través de la pàgina web de l’organisme fins al pròxim dimarts 19 de desembre

16 diciembre 2023 12:39 | Actualizado a 16 diciembre 2023 12:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera ha obert una nova convocatòria d’ajudes per a la creació d’empreses per part de joves emprenedors. Els requisits principals impliquen que els sol·licitants siguin joves d’entre 18 i 35 anys, que estiguin empadronats a Valls amb una antiguitat superior als sis mesos en el moment d’efectuar la sol·licitud i que hagin posat en marxa un nou projecte empresarial a la ciutat en el període estipulat a les bases.

La regidora d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Valls i presidenta de Vallsgenera, Rosa Rovira, ha explicat que enguany la convocatòria només és d’un termini de sis mesos, però que tenen pensat ampliar-la a un any sence a les pròximes edicions. «Les bases regulen que el període és des de l’1 de juny fins al 31 de desembre de l’any 2022. Però volem adaptar-la l’any vinent perquè sigui anual, des de l’1 de gener fins al 31 de desembre».

D’altra banda, les bases també requereixen estar al corrent de pagament de les obligacions tributàries de l’Estat, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Valls i la Seguretat Social. La regidora ha assegurat que la despesa per a la creació de l’empresa ha de ser igual o superior a la quantitat de la subvenció sol·licitada. «L’ajut està pressupostat amb 8.000 euros, perquè hem elaborat un càlcul amb els altres anys i creiem que es presentaran entre set i vuit emprenedors».

La subvenció compta amb un pressupost de 8.000 euros a repartir entre els sol·licitants

Amb tot, Rovira ha advertit que «els emprenedors tindran una subvenció màxima de 1.000 euros, però en cas que hi hagi més de vuit propostes, es recalcularà perquè tothom pugui rebre una mateixa quantitat».

El termini per a poder sol·licitar la subvenció acaba el pròxim dimarts 19 de desembre i les sol·licituds s’hauran de formalitzar presentant el formulari telemàticament a través de la pàgina web de Vallsgenera.

La presidenta de Vallsgenera ha recalcat que la finalitat de la convocatòria és «afavorir l’emprenedoria jove a Valls i la promoció econòmica de la ciutat». «Fa anys que portem a terme aquests ajuts, entre d’altres que també té l’Ajuntament. El servei d’emprenedoria de Vallsgenera té 30 anys de trajectòria i s’acompanya els projectes des del seu inici fins a la materialització de l’empresa».

Emprenedoria i ocupació

Rovira també ha afirmat que des de Vallsgenera s’intenta fomentar l’emprenedoria a tots els sectors i arribar al màxim de gent possible. «Fem periòdicament una sessió informativa oberta a tothom qui vulgui iniciar un projecte, perquè pensem que sovint costa trobar feina però es té una idea de negoci i això contribueix a crear empreses a la nostra ciutat».

A més, Vallsgenera disposa d’un viver d’empreses, que es pot utilitzar durant tres anys, per a aquelles persones que necessitin ubicar-se en un local. Actualment, el servei està al complet, però segons Rovira «sempre hi ha moviment i es van renovant les persones que volen formar part del viver».

Comentarios
Multimedia Diari