Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El veïnat de Lilla torna a manifestar-se per reclamar les indemnitzacions

Des de l’Associació de Veïns han assegurat que continuaran fent talls a la carretera durant els pròxims dilluns

22 abril 2024 10:01 | Actualizado a 22 abril 2024 19:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els veïns i veïnes de Lilla s’han tornat a mobilitzar avui per tallar les rotondes que connecten l’A-27 amb l’N-240, entre Montblanc i Valls. El motiu de la seva manifestació continua sent l’impagament dels més de 700.000 euros en indemnitzacions per les esquerdes que es van produir arran de la constricció del túnel del Coll de Lilla.

La presidenta l’Associació de Veïns de Lilla, Teresa Figueras, s’ha dirigit directament al Ministeri de Transports, assegurant que va ser «un pacte signat amb advocats, l’Ajuntament de Montblanc i els veïns de Lilla».

Encara no fa un mes, a finals de març, el veïnat va sortir al carrer durant la Setmana Santa per reclamar els diners per fer front als danys que han provocat les esquerdes. Avui, tenien un permís de dues hores per tallar les dues rotondes i han decidit fer-ho amb talls cada deu minuts. «Avui hem decidit provar-ho fent talls intermitents. Seguirem fins que tot això se solucioni –ha reclamat Figueras–. Dilluns vinent hi tornarà a haver manifestació i serà així tots els dilluns, fins que no hi hagi una solució efectiva».

En aquesta petita pedania de Montblanc hi ha més d’una vuitantena d’habitants afectats per les esquerdes. Tot i que la manifestació d’avui no ha estat tan multitudinària com la del 28 de març –on van acudir una setantena de persones–, els veïns i veïnes han repetit que no pararan de sortir al carrer fins que se’ls doni una resposta. «Mentre nosaltres no rebem una resposta en ferm, ens hem de moure. Lilla és molt petit i persones que puguem estar aquí un dia com avui som molt pocs, però ho seguirem fent cada dilluns fins que tinguem resposta del Ministeri», ha assenyalat la presidenta de l’associació, qui també ha apuntat que cada cop buscaran com «fer-ho més complicat».

«Els grans usuaris aquí són els camions que van i venen del port. Ens sap greu, però són als que haurem de fer mal perquè el Port reaccioni. Potser té més força que nosaltres i que l’Ajuntament, i pot demanar a Madrid el que toca».

Danys colaterals

També ha assistit a la manifestació l’alcalde de Montblanc, Oriol Pallissó, qui ha definit la situació com a «indignant». «És indignant que haguem de tornar a sortir al carrer un dilluns, perquè el trànsit rodat de pes noti que aquí hi ha una emprenyamenta».

$!Els veïns van realitzar talls intermitents d’uns deu minuts que van provocar llargues cues. Foto: Roser Urgell

El batlle ha remarcat que les queixes no només són per reclamar els diners de les indemnitzacions, també demanen que es col·loquin més pantalles acústiques i que s’arreglin els camins que van quedar afectats per les obres. «Sempre parlem de les indemnitzacions, però també hem de parlar de tots els altres efectes que té Lilla».

En aquest sentit, la presidenta de l’Associació de Veïns de Lilla ha relatat: «Feu el favor de ser conseqüents i acabar les obres ben acabades. Nosaltres ja patirem per sempre més aquesta autovia. Sabem que el trànsit rodat pesat ja no té remei».

Des del consistori han afirmat que han demanat una reunió amb el ministre de Transports, Óscar Puente, però que si no es realitza, es posaran en contacte amb tots els grups polítics catalans perquè «facin justícia i es paguin les indemnitzacions». De moment, l’equip de govern tindrà una trobada el dia 15 de maig amb el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Santiago Castellà.

Comentarios
Multimedia Diari