Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Vila-Rodona instalarà més plaques solars fotovoltaiques al pavelló

  La instal·lació d’autoconsum col·lectiu servirà per abastir d’energia altres equipaments municipals com l’escola Bernardí Tolrà, l’edifici de l’Ajuntament o la Casa de Cultura

  20 febrero 2024 08:13 | Actualizado a 20 febrero 2024 08:15
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  L’Ajuntament de Vila-rodona preveu materialitzar tres projectes d’energia fotovoltaica al municipi en els pròxims mesos. Els dos primers projectes venen de la legislatura anterior, segons ha comentat l’alcalde, Josep M. Comas. «Un projecte consisteix a fer funcionar una part de la instal·lació de l’aigua potable en alta, que seria la bomba que hi ha en un pou del polígon, i l’altre és en un pou que subministra l’aigua al poble directament a través d’un dipòsit».

  El tercer projecte és una instal·lació de plaques fotovoltaiques a la teulada del pavelló, situat al passeig de les Alzines. Així, s’implementaria una instal·lació de 48,96 kWp i 40,0 kWn, amb l’objectiu de disminuir el cost energètic elèctric. «És per reduir la facturació de l’energia elèctrica en diferents dependències de l’Ajuntament, ja que aquesta energia generada descarregarà de consum i de facturació a diversos edificis municipals», ha assenyalat Comas.

  En total, hi haurà 96 plaques de 510 Wp, en una superfície de captació de 231,36 metres quadrats. La producció anual estimada és de 65.808 KWh/any. Inicialment, se’n podrien beneficiar l’escola de primària, el pavelló, l’edifici de l’Ajuntament, la Casa de Cultura i un dipòsit a la part alta del poble, que també subministra aigua.

  Aquesta no seria la primera instal·lació fotovoltaica de caràcter municipal. L’any 2019 es van col·locar les primeres plaques solars al pavelló i el 2022 es van instal·lar una cinquantena de plaques al centre de dia.

  El pressupost d’aquest projecte és de 57.588,82 euros i està subvencionat per la Diputació de Tarragona. Amb tot, de moment no es podrà materialitzar fins que no s’aprovi el pressupost municipal d’enguany. «L’últim projecte no està integrat en l’anterior mandat. No podem fer res mentre no hi hagi reserva pressupostària, però està previst que aprovem el pressupost cap a finals de febrer o principis de març», ha conclòs el batlle.

  Hi haurà 96 plaques de 510 Wp i una producció anual estimada de 65.808 KWh/any
  Comentarios
  Multimedia Diari