Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’Espluga de Francolí vol millorar la carretera de Les Masies per vianants

El passat ple l’Ajuntament es va comprometre a estudiar mesures en aquest tema, a més de promocionar la rehabilitació de cases

07 abril 2024 21:34 | Actualizado a 08 abril 2024 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, juntament amb la Diputació de Tarragona tenen previst estudiar la millora de la carretera TV-7007, en el seu pas per Les Masies. El principal objectiu és que sigui més transitable per a vianants, però també per bicicletes.

D’aquesta manera, el tram s’igualarà amb els que arriben des de l’Espluga i Vimbodí a Poblet i que s’han arranjat en els darrers anys. Tot just aquesta setmana els tècnics de la Diputació han iniciat els primers treballs per fer l’estudi previ a la redacció i confirmar la seva viabilitat.

L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, va explicar al ple que la intenció és separar «el pas de bicicletes i vianants amb pilones». Vidal afirmava que és una actuació molt semblant que la Diputació ja va fer entre Poblet i les Masies, i per tant «donaria continuïtat al triangle que la gent acostuma a fer; Espluga, Poblet i Masies».

A més de tot això, al ple es va acordar renovar les canonades de la urbanització del Casal gràcies a una subvenció que han rebut per part de la Diputació de Tarragona.

La subvenció és de 187.000 euros, tot i que s’haurà d’esperar a l’any vinent per executar-ho. També es rebran per part de la Diputació 88.000 que serviran per digitalitzar més de 1.000 comptadors d’aigua i millorar la seva gestió.

En aquest aspecte, el regidor de Serveis Municipals, Xavier Rosell, comentava que volen canviar una part, i si es pot la totalitat de les canonades, i també hi ha una «aportació de l’Ajuntament». A més hi ha una altra subvenció que va destinada a la digitalització amb tot el tema de l’aigua.

Des del consistori també treballen per incentivar la rehabilitació d’edificis al centre del municipi, així com la nova construcció. Per aquest motiu, han iniciat els tràmits per tirar endavant una modificació del plantejament urbanístic municipal puntual.

Vidal assegurava que és «interessant matisar els punts que són molt restrictius» perquè es puguin fer promocions a l’interior del poble, perquè si no «hi haurà peces grans que quedaran abandonades i no es podran tirar endavant».

Finalment, es va confirmar que l’àrea de Turisme treballa per reactivar la ruta d’Aventura de les coves amb una empresa externa i molt probablement tornarà a estar disponible al mes de maig. Un fet que es va celebrar per part del plenari, ja que això incentiva a pujar el turisme, local i també de fora, al municipi, a visitar aquesta ruta. Es tracta, d’una activitat familiar perquè tothom pugui gaudir, i conèixer els indrets de l’Espluga de Francolí.

Les restriccions d’aigua i les mesures perquè la població i les empreses consumeixin menys encara estan molt presents. De fet, els talls totes les nits encara es fan, i fa pocs dies es van anunciar mesures d’emergència.

Aquest conjunt d’accions, aprovat per decret d’Alcaldia, té com a objectiu principal garantir un ús responsable de l’aigua potable i fomentar la conscienciació sobre la seva importància en temps de crisi hídrica. Totes les mesures es van acordar amb tots els grups municipals. Ja fan campanyes de sensibilització pel tema.

Comentarios
Multimedia Diari