Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Vuit alumnes participen en el primer programa d’FP Dual de Vallsgenera

La iniciativa formarà durant un any sencer joves d’entre els 16 i els 29 anys que tenen dificultats per accedir al mercat laboral

16 marzo 2023 11:55 | Actualizado a 27 marzo 2023 21:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera ha estrenat el primer programa de Formació Professional Ocupacional Dual. La iniciativa compta amb la col·laboració de l’Institut Jaume Huguet de Valls i set empreses del sector de la fabricació mecànica de les comarques de l’Alt i el Baix Camp.

La nova línia de formació especialitzada vol facilitar l’entrada al món laboral a joves d’entre 16 i 29 anys que tenen dificultats per accedir-hi. La regidora d’Empresa i Ocupació i presidenta de Vallsgenera, Rosa M. Rovira, va explicar ahir en la presentació del programa, que la jornada laboral de l’alumnat és d’un 65% de feina a l’empresa i un 35% de formació.

D’aquesta manera, l’alumnat pot experimentar de primera mà l’experiència de treballar en una indústria del seu sector durant un any sencer, segons va assenyalar la presidenta de Vallsgenera. «El contracte és d’un any i va molt bé per a introduir-los al mercat laboral», va afegir.

D’altra banda, Rovira va assegurar que des de Vallsgenera volen «donar importància a la formació que reben els participants». Realitzen un curs de prevenció de 20 hores i també adquireixen el carnet de carretoners i una formació complementària en soldadura, entre altres.

De les set empreses que participen en el projecte de Vallsgenera, quatre són de la ciutat

El projecte disposa de les instal·lacions i espais de l’Institut Jaume Huguet de Valls, amb qui s’ha signat un conveni de col·laboració. La contractació del personal es fa amb set indústries, de les quals quatre estan a Valls, una a la Selva del Camp, una a Alcover i una al Pla de Santa Maria.

Rovira va manifestar que el programa «respon a les necessitats de contractació que hi ha al polígon de Valls i a la comarca» i que no descarten ampliar les places en edicions futures.

Vuit participants

En aquesta primera edició, són vuit les persones que han iniciat la formació i les pràctiques. L’empresa Andreu Manteniment Industrial és una de les participants en el projecte i ha acollit a dos alumnes. El seu gerent, Jordi Andreu, va recalcar que dins el sector és «molt difícil trobar personal» i que iniciatives com aquesta fan que «el talent de Valls no s’escapi de la ciutat». Cristian Mesa, un dels nois que forma part d’aquest primer programa d’FP Dual, va destacar: «Estic aprenent coses que mai hauria pensat fer».

Per la seva banda, Jordi Andreu va puntualitzar que la finalitat principal és «absorbir el creixement orgànic» que generen aquests nous professionals, els quals es poden adaptar a les necessitats i maneres de treballar de l’organització on es formen.

Comentarios
Multimedia Diari