Cinc dies de vaga en desacord amb el nou calendari escolar

Els sindicats, de forma unitària, pararan al març per denunciar el «menyspreu» del conseller Cambray i exigir tirar enrere els canvis, i amenacen amb no començar el curs quan toqui

19 febrero 2022 12:04 | Actualizado a 20 febrero 2022 07:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els sindicats educatius, de forma unitària, convocaran cinc dies de vaga al març  per la falta de diàleg de la conselleria d'Educació en els seus plans per avançar una setmana el calendari escolar a Catalunya. Així ho van manifestar els representants sindicals ahir després de reunir-se amb el conseller d'Educació, Josep González-Cambray. La reunió va acabar sense acord. Els sindicats demanaven la retirada de l'avanç del calendari escolar i una agenda negociadora, i ara, a més a més de fer vaga, amenacen amb no començar el curs escolar al setembre en el cas que el conseller segueixi sense retirar el canvi de calendari, que preveu iniciar les classes el dia 5 de setembre a les escoles i el dia 7 als instituts.

La secretària general de la federació d'educació de CCOO a Catalunya, Teresa Esperabé, explicà que la convocatòria de la vaga –les dates encara estan per determinar– es deu a «l’acumulació de despropòsits i a la falta de diàleg i de compliment dels compromisos per part de la conselleria d'Educació».

«Ens veiem obligats a prendre mesures molt contundents» perquè la conselleria «està tancada en banda, omet la part social» i «està sotmetent els sindicats educatius a un menyspreu i desprestigi que no pot ser», afegí Esperabé.

Una protesta convocada ahir pels sindicats davant la seu de la Conselleria d'Educació va finalitzar amb un tancament de gairebé un centenar de persones a l'interior del departament.

El conseller manté que el nou calendari «no afecta els drets laborals» perquè els mestres «assistiran el mateix nombre de dies al centre escolar i faran el mateix nombre de classes», per la qual cosa, segons ell, «no és necessari negociar». Al mateix temps, però, anima els professors a «formular tantes propostes de millora com desitgin», ja que des de la conselleria «estem oberts a millorar l’ordre del calendari».

Segons el nou calendari imposat, al setembre les classes a les escoles de primària faran de 09 a 13 hores, i els docents hauran d'estar als centres fins a les 15 hores.
Els alumnes tindran cobert el servei de menjador i activitats fins a l'hora de sortida habitual, que sufragarà la conselleria tant als públics com als concertats. 

Comentarios
Multimedia Diari