Más de Cat/ Es/ Món

El Govern planteja fer testos d’antígens a tots els membres de les meses electorals el 14-F

Salut estima que, d’acord amb les dades epidemiològiques, el diumenge 14 de febrer hi haurà entre 140.000 i 160.000 persones confinades per la covid-19 i 700 més a les UCI dels hospitals

ACN/EFE

Whatsapp
El conseller Bernat Solé, d’Esquerra, va alertar ahir que celebrar les eleccions del 14-F suposa «un risc», però va defensar que els col·legis i les meses electorals són espais segurs davant la Covid-19. foto: efe

El conseller Bernat Solé, d’Esquerra, va alertar ahir que celebrar les eleccions del 14-F suposa «un risc», però va defensar que els col·legis i les meses electorals són espais segurs davant la Covid-19. foto: efe

El Govern va plantejar ahir als partits l’opció de fer testos d’antígens a tots els membres de les meses electorals el 14-F, una possibilitat que ja era als protocols dels comicis però que fonts de la conselleria d’Exteriors indiquen que ha anat agafant força els últims dies, i que s’acabarà de tancar durant una reunió demàs dilluns amb Salut.

Durant la trobada amb els partits, l’executiu va defensar que els col·legis i les meses electorals seran «espais segurs», tot i que va admetre que la mobilitat que generaran les eleccions suposen un «risc» en l’actual context de pandèmia. El conseller Bernat Solé va posar en valor els protocols del Procicat i va instar els partits a donar «una resposta unànime i generar confiança» als ciutadans.

Fonts de la conselleria d’Exteriors van indicar que la trobada havia anat molt bé i va estar plàcida, i es va compartir la necessitat de traslladar un missatge d’unitat i confiança en el procés electoral, especialment davant de la incertesa actual.

El conseller Solé, per exemple, va demanar a les formacions promoure l’ús del vot per correu per evitar anar als col·legis electorals. Així mateix, va dir que cal centrar-se en el debat dels diversos projectes polítics i no pròpiament en l’organització electoral.

Solé va plantejar a la mesa de partits que considera injust fer els comicis a mitjans de febrer i que per «minimitzar» els riscos s’haurien de fer el dia 30 de maig, però que el Govern ho té tot a punt perquè les votacions siguin segures. «Per responsabilitat cal seguir treballant», va dit el conseller.

El Departament de Salut de la Generalitat estima que, d’acord amb les dades epidemiològiques, el 14 de febrer hi haurà entre 140.000 i 160.000 persones confinades per la covid-19 i altres 700 a les UCI dels hospitals per la pandèmia.

Marc Ramentol, secretari general del Departament de Salut, va explicar ahir en una entrevista amb TV3 dels escenaris amb els quals treballa el seu departament per a la data de les eleccions.

Ramentol va incidir que les dades d’evolució de la pandèmia coneguts ahir confirmen que estem «a l’altiplà» de la tercera onada i que això no permet transmetre un missatge de «optimisme» i «tranquil·litat» ni desdibuixa l’escenari apuntat per seu departament per a la data de les eleccions si no s’accelera la propagació del cep britànica, de la qual s’han detectat 39 casos al conjunt de Catalunya.

«Tot fa pensar -ha afegit- que no serà el context (...) més propici per promoure un procés electoral amb plenes garanties, seguretat, etcètera. Però, si malgrat tot, inexplicablement el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) insisteix en fer cas omís a les recomanacions del nostre experts, caldrà fer-les amb les màximes condicions sanitàries possibles».

Temas

Comentarios

Lea También