Airbus presenta un vehicle elèctric que es pot moure per terra i aire

'Pop.up' pot convertir-se en un cotxe elèctric o en un dron capaç de desplaçar-se per l'aire

19 mayo 2017 16:05 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Airbus ha presentat a la fira de l'automòbil de Ginebra 'Pop.up', un nou concepte de transport elèctric format per una estructura modular que, segons l'elecció, es pot moure per terra o per aire, i que compta amb la col·laboració de l'empresa aeroespacial Italdesign.

'Pop.Up' consta de diversos mòduls. El primer d'ells és un petit habitacle amb capacitat per a dos passatgers. Aquesta cabina, d'uns 2,6 metres de longitud, pot incorporar-se a dos mòduls més: o bé una estructura de quatre rodes o bé una altra composta per quatre grans hèlixs.

D'aquesta forma, 'Pop.up' es presenta com un vehicle versàtil que pot convertir-se en un cotxe elèctric o en un dron capaç de desplaçar-se per l'aire, tots dos elèctrics i autònoms. A més, pot integrar-se en altres mitjans de transport, com trens o hyperloops, segons ha anunciat Airbus a través d'un comunicat.

El principal objectiu de 'Pop.up' és descongestionar el trànsit de les ciutats. Airbus i Italdesign consideren que "el transport s'ha convertit en un dels desafiaments més urgents de les megaciutats de tot el món", segons publica l'empresa italiana al seu web. Davant un possible augment del trànsit urbà l'any 2030, el model de 'Pop.up' intenta configurar una alternativa sostenible.

El concepte implantarà una plataforma d'intel·ligència artificial que s'encarregarà de gestionar els viatges i oferirà als passatgers diferents opcions amb la finalitat que la configuració dels mòduls s'adapti a les seves necessitats i preferències a l'hora de viatjar.

Encara que resulta una idea futurista i interessant, es tracta encara d'un concepte, per la qual cosa previsiblement encara falta molt temps per a la seva arribada al mercat i a les ciutats. Ni Airbus ni Italdesign han aventurat cap data.

Comentarios
Multimedia Diari