Aprovat el desviament voluntari de camions de l'N-240 per l'AP-2 entre Lleida i Montblanc

Els vehicles pesats que utilitzin aquest tram d'autopista podran beneficar-se de descomptes en el peatge de fins al 50%

19 mayo 2017 22:25 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consell de Ministres ha aprovat el conveni entre el govern de l'Estat i Autopistas Concesionaria Espanyola, SA, per tal que els vehicles pesats de quatre o més eixos es puguin beneficiar del desviament voluntari des de l'N-240 cap a l'AP-2 en el tram Lleida-Montblanc, a canvi de bonificacions de fins al 50% en el peatge de l'autopista. Es tracta d'un pla que posa en marxa el Ministeri de Foment de desviament voluntari de camions des de carreteres convencionals cap a autopistes de peatge que s'aplicarà com a prova pilot fins al 30 de novembre en sis trams de carretera, un dels quals és el Lleida-Montblanc. La mesura havia d'entrar en vigor l'1 de juliol però es va retardar fins a la seva aprovació.

El Consell de Ministres ha donat llum verda aquest divendres al pla de desviament voluntari de trànsit pesat per autopistes estatals de peatge amb l'objectiu que els transportistes que utilitzen vehicles pesats de quatre o més eixos puguin utilitzar determinats trams d'autopista com a alternativa a carreteres convencionals. Per incentivar l'ús voluntari de l'autopista per part dels transportistes, Foment els oferirà bonificacions de fins al 50%. La mesura suposa que els transportistes puguin canviar el seu itinerari habitual per les carreteres estatals allà on tenen l'opció de desviar-se per una autopista, a canvi d'aquestes bonificacions.

Es tracta d'una prova pilot que es durà a terme en sis trams de carretera, amb una longitud total de 326 quilòmetres, i que pot beneficiar a més 1,3 milions vehicles pesats, segons ha explicat la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Aquesta prova pilot estarà en vigor fins al 30 de novembre i podran acollir-se a les bonificacions els vehicles disposin del dispositiu de telepeatge.

En el cas de Catalunya, aquesta prova pilot es realitzarà en el tram de carretera Lleida-Montblanc i Foment bonificarà els transportistes amb fins al 50% de la tarifa. La mesura suposarà un estalvi de 5,85 euros per vehicle i recorregut. Foment calcula que se'n podran beneficar uns 145.000 vehicles pesats. Els transportistes que prenguin l'alternativa de pagament s'estalviaran 16 minuts de conducció respecte als 43 minuts estimats per fer el recorregut per l'N-240.

Mentre duri la prova pilot, el Ministeri de Foment avaluarà l'efectivitat de la mesura i viabilitat pressupostària de la mateixa per tal de determinar la possibilitat d'una implantació definitiva i l'extensió a altres trams d'autopistes, segons ha explicat Sáenz de Santamaría. La mesura havia d'entrar en vigor l'1 de juliol però s'ha hagut de retardar uns dies a l'espera de la seva aprovació per part del Consell de Ministres.

A banda del Lleida-Montblanc, la mesura s'aplicarà també als trams Villalba-Villacastín, Dos Hermanas?Jerés Nord, Rubena?Armiñón, Puxeiros?Porriño i Lleó?Campomanes.

Comentarios
Multimedia Diari