Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Arrenca Benvinguts a Pagès La Festa

La cita oferirà més de 500 experiències agroturístiques durant el cap de setmana

29 septiembre 2023 22:49 | Actualizado a 30 septiembre 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest cap de setmana, 30 de setembre i 1 d’octubre, s’organitza Benvinguts a Pagès La Festa a tot Catalunya, una fita on pagesos i pageses, allotjaments de turisme rural, elaboradors alimentaris, restaurants i activitats complementàries proposen més de 500 experiències agroturístiques per descobrir el món de la pagesia i del producte local.

Benvinguts a Pagès La Festa impulsa el turisme de proximitat i promou el consum de productes de proximitat. És una nova oportunitat per conèixer en primera persona l’origen d’allò que mengem, descobrir els processos d’elaboració dels productes, tastar i comprar productes locals directament als productors i viure una experiència de turisme de proximitat durant un cap de setmana de portes obertes a Catalunya.

$!Arrenca Benvinguts a Pagès La Festa

En total, es poden visitar els actors clau de la baula alimentària: més de 100 explotacions, 115 allotjaments de turisme rural, 5 elaboradors alimentaris, 220 restaurants i 65 activitats complementàries, que són de pràcticament totes les comarques catalanes i representen la màxima diversitat del sector primari català. S’inicia el compte enrere per fer reserves, tot i que estaran actives durant tot el cap de setmana, i els interessats poden fer-ho a través de la web (www.benvingutsapages.cat).

$!Arrenca Benvinguts a Pagès La Festa

Les places són limitades, i algunes explotacions ja han tancat reserves, ja que s’han acceptat per ordre de rebuda. Tot i això, la pàgina web www.benvingutsapages.cat funciona com a central de reserves i des d’allà es pot fer una cerca àmplia i exhaustiva de totes les activitats disponibles. Aquest nou motor en línia de cerca interactiu ha estat una de les grans novetats d’enguany, que ha permès millorar l’organització de La Festa, i que els pagesos puguin planificar millor el seu dia a dia i assegurar una experiència de qualitat als participants.

$!Arrenca Benvinguts a Pagès La Festa

Una altra de les novetats d’aquesta edició és la incorporació d’una nova categoria d’actors: els elaboradors alimentaris i petits artesans, que mostren els seus productes de proximitat i els processos d’elaboració artesanals en els obradors. Es tracta d’una prova pilot que s’inicia aquest 2023, a les comarques de la Conca de Barberà i la Ribera d’Ebre, i que es valorarà replicar-ho a altres territoris en futures edicions.

La iniciativa de Benvinguts a Pagès s’ha convertit en una acció turística i de promoció a la comercialització dels productes i de suport a les explotacions agroalimentàries i pesqueres participants que va dirigida a la ciutadania en general, però sobretot al públic familiar, sènior, foodie i jove. Té la missió de contribuir en el relleu agrari del sector, revitalitzar les zones rurals mostrant el seu atractiu i oportunitats de negoci, i destacar el caràcter emprenedor, innovador i digitalitzador de les empreses del sector primari català.

Aquest diumenge, 1 d’octubre, s’anunciaran els resultats finals dels visitants que han passat per Benvinguts a Pagès La Festa, durant tot el cap de setmana arreu de Catalunya.

Comentarios
Multimedia Diari