Castells a velocitat de creuer

El cap de setmana deixa quatre castells de nou descarregats, dos d´ells pels verds, que també estrenen el pilar de 7 amb folre

19 mayo 2017 22:47 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

17 de maig. Quatre castells de nou, un pilar de 7 amb folre i castells de vuit a dojo. Fa uns anys això era impensable, ara és real. La temporada està agafant una velocitat de creuer espectacular, i aquest cap de setmana les colles han tornat a sorprendre.

El titular se l’emporten els Castellers de Vilafranca, que ahir, diumenge, es van anotar la primera tripleta vilafranquina de l’any i la més matinera de la seva història a la diada de Fires de Maig.

Els verds van descarregar el 3 i el 4 de 9 amb folre, els primers castells de nou de la temporada, a més de 4 de 8 amb l’agulla i el pilar de 7 amb folre, una diada d’un alt nivell tenint en compte les dates actuals, en espera dels mesos tradicionalment forts de la temporada.

Els de Pere Almirall van avisar de les seves intencions i no van decebre, fent la millor actuació del curs fins al moment. Però no només ells porten castells de nou a plaça. Aquest cap de setmana se n’han vist dos més.

Els Castellers de Barcelona, un altre de les colles que viu un gran moment, es van anotar ahir el primer 3 de 9 amb folre de l’any a la diada de festa major de Nou Barris. És la primera vegada que el descarreguen tan aviat. I no només això, també van estrenar el 5 de 8 i el 2 de 8 amb folre, aquest darrer després d’un primer intent desmuntat, una gran actuació de la colla barcelonina.

I la tercera colla en portar castells de nou aquest cap de setmana han estat els Minyons de Terrassa, que ahir van completar el 3 de 9 folrat a la diada de Sant Boi de Llobregat, convertint-la en nova plaça de nou, a més de carregar el pilar de 7 folrat. Era el segon castell de nou dels egarencs, després del que van aconseguir la setmana passada a Terrassa.

 

Estrenes per Sant Isidre

Més enllà dels castells de nou, el cap de setmana ens ha deixat altres diades destacades.

A Valls, la Colla Vella va actuar a la plaça de l’Oli a la diada de Sant Isidre aquest dissabte, amb els Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Reus, una diada que va deixar algunes estrenes per les colles participants.

És el cas dels Xiquets de Tarragona, que van signar una molt bona actuació amb l’estrena del pilar de 6, el més matiner de la seva trajectòria. Si bé el van haver de treballar de valent, el van poder descarregar sense gaires problemes. Va ser la cirereta d’una diada on els matalassers van tornar a completar la tripleta de vuit, amb el 3 i el 4 de 8 i el 2 de 8 amb folre.

«Són castells que tenim molt treballats; les sensacions són molt bones», explica el cap de colla, Roger Peiró, que afegeix que «som una colla tradicional i ens costa arrencar, però tots s’han posat a treballar, i, si sabem triar bé, els castells enguany poden sortir una mica abans del que estem acostumats».

Els Xiquets ja treballen per portar a plaça altres castells com el 5 de 8 o el 4 de 8 amb l’agulla. «És possible que arribin aviat, però tampoc ens estressa», acaba dient Peiró.

La Colla Vella, que va actuar d’amfitriona, va signar una bona actuació amb l’estrena del 4 de 8 amb el pilar, que van descarregar amb solvència, dominant l’espadat. També van sumar el segon pilar de 6 de l’any, a més del 3 i el 4 de 8.

«Tenim algunes baixes per diversos esdeveniments, però la colla no se n’ha ressentit gaire», destaca el cap de colla, Manel Urbano, si bé reconeix que no van fer el 2 de 8 folrat «perquè faltava gent dels que fan aquest castell». El cap de colla dels rosats assegura que la intenció és portar el 3 de 9 amb folre abans de Sant Joan.

Els Xiquets de Reus, per la seva banda, van tenir en el 3 de 8 el seu millor castell, una estructura que ja han completat tres cops aquesta temporada.

«Seguim treballant amb els castellers de les darreres setmanes», explica el cap de colla, Oriol Ciurana, que afegeix que «tenim algunes incorporacions que s’han de treballar, fins que no ho tinguem segur no portarem altres castells a plaça».

 

Altres diades

El cap de setmana ens deixa altres actuacions de les colles tarragonines. La Jove de Tarragona va fer castells ahir, diumenge, a Sant Boi, on van descarregar el primer 5 de 8 de la temporada. També van completar el 3 i el 4 de 8. Els de Sant Pere i Sant Pau, per la seva banda, van actuar ahir, diumenge, a Badalona, on van completar castells de la gamma alta de set.

Al Milà, la Joves de Valls va carregar ahir, diumenge, el 2 de 8 amb folre, el primer de la temporada. La marxa de les ambulàncies després de la caiguda va obligar a acabar l’actuació a la segona ronda. Abans havien completat el 3 de 8.

A Altafulla, la colla local va actuar ahir amb els Nois de la Torre i els Nens del Vendrell. Els vendrellencs no van poder amb el 4 de 8, que va quedar en intent desmuntat. Si que van completar el 5 de 7, el 2 de 7 i el 4 de 7 amb l’agulla. Els locals van completar castells de sis i els Nois van carregar el 4 de 7 i van descarregar el 3 i el 4 de 6 amb l’agulla.

Comentarios
Multimedia Diari