Citats com a imputats quatre empresaris per la publicitat de l’1-O

Van imprimir uns fullets que la Guàrdia Civil va comissar al setembre a Montcada i Reixac

| Actualizado a 14 febrero 2018 10:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El titular del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona que indaga els preparatius del referèndum ha citat a declarar com a investigats quatre empresaris vinculats a la fabricació i distribució de publicitat de l’1-O.

Són els primers empresaris que compareixen davant del jutge per participar en els actes d’organització del referèndum independentista sabent que havia estat suspès pel Tribunal Constitucional.

Els empresaris ja van ser citats a declarar com a investigats per un delicte de desobediència davant la Guàrdia Civil. 

La Fiscalia també segueix el rastre de les factures per si se’n pogués derivar malversació de cabals públics

Les empreses dels investigats estan relacionades amb l’elaboració i distribució de diversos carregaments de díptics i fullets emmarcats en la campanya publicitària que la Generalitat va impulsar per promoure l’1-O i que van ser intervinguts per la Guàrdia Civil en els dies previs al referèndum.

Els empresaris són el gerent de l’empresa Bustiada Directe SL, José Oriol González; el conseller delegat de Novoprint SA, Sergio Bellido; l’administrador únic de Global Solutions, Sergi Aymerich, i Ricard Martí, germà del president de Marc Martí Publicitat, un dels acusats per emmascarar, amb factures falses, comissions de Ferrovial a CDC en el cas de l’espoli del Palau de la Música, encara que va ser absolt per prescripció del delicte.

La Guàrdia Civil va intervenir el 16 de setembre, en una nau de «Buzoneo Directo» a Montcada i Reixac, més d’un milió de díptics i fullets publicitaris sobre el referèndum.

La Guàrdia Civil es va endur d’aquesta empresa dirigida per l’imputat José Oriol González un total de 369.000 díptics amb la inscripció: «Vas néixer amb la capacitat de decidir. Hi renunciaràs ? 1-Oct. Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya. Generalitat de Catalunya», amb la imatge de l’escut i lletres de la Generalitat.  

També 138.000 díptics amb la inscripció «Sí, per fer-los fora! Independència per canviar-ho tot», amb la imatge geogràfica dels denominats «Països Catalans» pertanyent a la CUP.

José Oriol González, l’únic dels quatre que va declarar com a investigat davant la Guàrdia Civil el passat 20 de setembre, ja que els altres van optar per guardar silenci en espera de ser citats pel jutge, va assegurar que Ricard Martí, de Marc Martí Publicitat, s’havia posat en contacte amb ell el 14 de setembre perquè distribuís gairebé mig milió de díptics en diferents poblacions catalanes, sense especificar el contingut de la publicitat.

L’endemà, 15 de setembre, va arribar a la nau de Montcada un furgó amb els díptics de la Generalitat, al costat d’un albarà de l’empresa Novoprint, de la qual és conseller delegat l’imputat Sergio Bellido, on figurava com direcció de facturació la societat «Global Solutions 2014 SL», l’administrador únic de la qual és el també investigat Sergi Aymeric.

El jutge ha citat els quatre empresaris després que la Guàrdia Civil apuntés en els seus informes que s’havien negat a detallar el flux de pagaments de l’encàrrec de la bustiada, confecció de planxes de fabricació, impressió dels díptics relacionats amb el referèndum així amb el posterior repartiment.

Comentarios
Multimedia Diari