Coselva promociona els productes de la terra i els pagesos

La cooperativa es reafirma com un dels principals productors d'oli i fruits secs del territori i preveu bones perspectives per a aquest inici de temporada

19 mayo 2017 21:29 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El terreny tan característic de la comarca del Baix Camp és l’element clau per a l’exquisida collita i elaboració d’oli i fruits secs. Des de la Cooperativa de la Selva del Camp ho saben molt bé, ja que fa 115 anys que treballen en aquest sector. Els olivers ubicats a les muntanyes de l’Aleixar i la Selva del Camp permeten elaborar l’oli d’oliva verge extra Antara, marca amb què Coselva distribueix aquest producte.

Actualment, Coselva ha arribat quasi als 5 continents i s’ha convertit en un dels productors i distribuïdors més importants del territori. Però això no els ha fet oblidar mai el seu públic més fidel, el mercat local i de proximitat. «Cal promocionar el nostre territori i mantenir així els pagesos de la zona», afirma Pere Ferré, gerent de Coselva.

L’avellana és el producte estrella de la cooperativa, que s’ha convertit en l’empresa productora i distribuïdora d’aquest producte en l’àmbit estatal. La demanda arriba, sobretot, de la indústria de la xocolata. L’avellana amb denominació d’origen de Reus té unes característiques que la fan, sens dubte, especial. Des dels anys 90 treballen amb la varietat negreta, que té un gust i una aroma més intensos gràcies al punt d’oli que té aquest fruit sec.

Però l’oli i els fruits secs no són els únics productes de Coselva. Antigament les mestresses de casa fabricaven sabó amb l’oli sobrant. Coselva recupera aquesta tradició i elabora sabó natural o líquid i gels i xampús de bany. Tot de la marca Antara. De la mateixa manera també s’ha desenvolupat tota una línia de cosmètica amb cremes facials i corporals.

Com a valor afegit, cal destacar que Coselva també és distribuïdora de vins amb DO del territori, així com d’una nova línia de productes ecològics com poden ser pasta, conserves o llegums entre d’altres.

Gràcies a l'oli, Coselva també elabora productes de cosmètica i higiene

Amb l’arribada de la collita i l’obertura del molí a finals de mes, aviat Coselva podrà començar a comercialitzar l’oli del raig, el primer tast de la temporada.

Amb els anys l’impuls de la dieta mediterrània ha ajudat a promocionar dos dels seus productes essencials: l’oli i els fruits secs. Això ha creat una major sensibilització en la població i ha donat a la Cooperativa de la Selva encara més prestigi.

Comentarios
Multimedia Diari