El COS resisteix les retallades

Malgrat la reducció del pressupost a la meitat, el festival aposta per propostes de qualitat i referents

19 mayo 2017 21:32 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els problemes econòmics estan per tot arreu però malgrat «les retallades de programacions i festivals, el teatre gestual té una salut de ferro», deia el director del Festival de Moviment i Teatre Gestual COS, Lluís Graells, a la presentació del certamen.

I aquesta premissa és la que han volgut transmetre amb les 13 propostes que presenten per enguany. «Tenim un teatre amb molta capacitat creativa», afegia, que es contraposa amb l’actual situació econòmica.

De fet, el COS, que arriba la setmana vinent a Reus –del 22 al 25 d’octubre– és també un exemple d’aquesta situació. L’edició d’enguany compta amb només tres espectacles menys però el pressupost s’ha reduït a la meitat i ha passat dels 85.000 euros de l’any passat als 44.000 d’enguany.

Tot i això, el festival de teatre gestual comptarà amb propostes de companyies joves amb «ganes d’investigar» i espectacles que provenen dels clàssics d’aquest gènere com la companyia barcelonina, Vol-Ras, pionera en el teatre gestual a tot l’Estat.

Vol-Ras diu adéu a Reus

Els barcelonins han decidit posar fi a la seva trajectòria i la darrera actuació la faran al COS a Reus. Tot un privilegi pel festival, ja que les seves propostes denoten un domini del gest i del contingut reconegut pel sector.

Vol-Ras portarà a terme una conferència espectacle, el pròxim dia 22. Es tracta de ‘Gestos, Ganyotes i Posturetes’, una representació que va portar a la primera edició del COS i que la va fer a mida pel festival, explicava Graells.

Entre les propostes d’aquesta divuitena edició destaca també la de la companyia portuguesa, Rei Sem Roupa, un espectacle elaborat per quatre personatges dels quals dos són actors i la resta són burros. És el teatre més bufó que es podrà veure al festival i que pretén sorprendre els espectadors.

Al marge de les apostes internacionals que provenen de Portugal i Itàlia, el COS portarà propostes amb el segell reusenc com l’espectacle Jobs, una creació de la companyia Clownic amb els actors Xevi Casals, Gerard Domènech i Edu Méndez o apostes joves amb la companyia Madeleine amb presència també reusenca amb intèrprets com Jordi Romero que juntament amb cinc actors més portaran a Cal Massó l’espectacle Pren l’aire, el pròxim divendres dia 23.

La Xarxa Europea per la promoció del nou teatre visual, anomenada Move Award, una eina per als joves creadors i promotors, portarà a la capital del Baix Camp, Reverso de la companyia L’Habeas Corpus Compagnie.

Els espectacles del festival es repartiran en diferents espais de la ciutat com els teatres Fortuny, i Bartrina, Cal Massó, la sala Santa Llúcia, el Bravium, L’Orfeó, els jardins de la Casa Rull o la plaça Mercadal.

Comentarios
Multimedia Diari