El Govern enceta un debat intern sobre la regularització de la prostitució

Ada Colau nega que tingui un pla per regular-la a BCN, sinó que ha creat una taula antitràfic

19 mayo 2017 19:49 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat, Neus Munté, ha explicat que el Govern ha començat a debatre internament sobre com s’ha de regular la prostitució. «El Govern està estudiant el tema», va dir ahir Munté, que manifestà que encara no hi ha un «posicionament» únic al respecte i recordà que aquesta qüestió «afecta diversos departaments». «Ho estem abordant al si del Govern», va admetre. Precisament ahir l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va negar que existeixi un pla per regular la prostitució a la ciutat, sinó que l’Ajuntament ha creat una taula de lluita i prevenció contra el tràfic de persones en la qual es debaten mesures de seguretat i higiene que evitin la vulneració dels drets de les dones que exerceixen la prostitució.

Colau va donar aquestes explicacions en un debat sobre els reptes de l’àrea metropolitana de Barcelona organitzat per Catalunya Ràdio, en el qual van participar, a banda de l’alcaldessa de Barcelona; l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; la de Badalona, Dolors Sabater; la de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón; i la de Sant Cugat del Vallès i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa.

Marín, Parlón i Conesa han signat una carta conjunta en la qual reclamen a la seva homòloga barcelonina que reconsideri la possibilitat de regular la prostitució voluntària a la capital catalana, per les conseqüències que això tindria a les altres ciutats metropolitanes.

Colau defensa que des de l’administració s’han d’oferir alternatives d’ocupació i formació per empoderar les dones que vulguin sortir de la prostitució, si bé puntualitza que també cal escoltar les que reivindiquen que ho fan voluntàriament.

«Des del nostre punt de vista, la prostitució no pot ser una feina», va rebatre Parlón, que va demanar que no es porti la discussió «a l’àmbit de la regulació de mercat».

L’alcaldessa de l’Hospitalet, de la seva banda, lamentà que no siguin la Generalitat i l’Estat les administracions que abordin aquesta qüestió, ja que no es tracta d’una problemàtica circumscrita a l’àmbit municipal.

Comentarios
Multimedia Diari