El Síndic reuneix administracions, operadors i plataformes per debatre sobre el servei ferroviari de Catalunya

Representants de plataformes com 'Trens Dignes' Terres de l'Ebre-Priorat i el Col·lectiu 'Perquè no ens fotin el tren' d'Osona participen a la trobada

19 mayo 2017 19:37 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Síndic de Greuges ha reunit aquest dimarts a la tarda representants d'administracions, operadors del servei plataformes d'usuaris per fer una posada en comú sobre l'actual sistema ferroviari a Catalunya. "Volem posar en comú totes les condicions que permetin fer recomanacions de millora dels serveis", ha assenyalat en declaracions a l'ACN el Síndic, Rafael Ribó. A la trobada hi són presents, d'una banda, representants de TMB, Renfe, ATM i l'Agència Catalana del Consum, i de l'altra, d'entitats d'usuaris afectats pel servei de transport del tren, com és el Col·lectiu 'Perquè no ens fotin el tren' d'Osona-Ripollès, o la Plataforma Trens Dignes Terres de l'Ebre-Priorat, els quals denuncien una mala qualitat del servei amb combois obsolets, poca puntualitat i una durada en el recorregut cada vegada més llarg.

El portaveu de la Plataforma, Josep Casadó, assegura que el trajecte Barcelona-Móra la Nova de l'R15, per exemple, dura més ara que a principis del segle XX , quan els trens "anaven amb vapor", assegura. Per la seva banda, Montse Ayats del grup 'Perquè no ens fotin el tren' d'Osona i el Ripollès assenyala que amb l'R3 de rodalies pateixen manca d'informació, impuntualitat i una irracionalització dels horaris. "Pots anar a treballar al Ripollès a les vuit del matí però no podem anar treballar a Barcelona a les vuit del matí, quan és el més habitual", lamenta.

Comentarios
Multimedia Diari