El XXI Saló del Manga serà el més gran i estarà dedicat a Súper Mario Bros

També es dedicarà a la saga ´Star Wars´ i als perills de l´armament i l´energia nuclear

19 mayo 2017 21:27 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El XXI Saló del Manga de Barcelona, que s’amplia aquest any fins als 60.000 metres quadrats, homenatjarà Súper Mario Bros., amb motiu del 30 aniversari del seu llançament al Japó, dedicarà especial atenció a la saga Star Wars i advertirà dels perills de l’armament i energia nuclear. L’organització del Saló, que se celebrarà del 29 d’octubre a l’1 de novembre al recinte firal de Montjuïc, preveu superar en aquesta edició el rècord de 130.000 visitants de l’any anterior, ja que s’han venut més de la meitat de les entrades.

Des del llançament de Súper Mario Bros. el 1985 dins d’un videojoc, el personatge creat per Shigeru Miyamoto, Premi Príncep d’Astúries de la Comunicació i Humanitats 2012, ha protagonitzat nombrosos jocs en els quals ha hagut de creuar diversos móns per salvar la princesa Peach i per commemorar l’aniversari, el Saló del Manga dedicarà una sèrie d’activitats i exposicions al voltant del lampista més famós del món.

Així, a l’escenari situat a la plaça Univers se celebrarà, el dissabte 31, un concurs de disfresses de Súper Mario Bros, mentre el Palau 1 comptarà amb un espai de 750 m2 en què es podran provar algunes de les últimes novetats de la icona dels videojocs per a Nintendo 3DS i Wii U.

Yolanda Cabo, cap de consoles domèstiques a Nintendo Ibèrica, ha assenyalat que serà «una forma de retre homenatge a un joc amb el qual ens identifiquem persones de totes les edats», i afegí que espera que «tot el Saló es vesteixi de vermell i es posi la gorra de Mario».

D’altra banda, l’il·lustrador japonès de Star Wars Tsueno Sanda serà present al Saló, que també dedicarà especial atenció a la saga intergalàctica creada per George Lucas.

Quant a la cultura postnuclear del Japó, on proliferen pel·lícules i mangues sobre els perills de l’energia nuclear, l’exposició Mangues nuclears estarà dedicada a la commemoració dels 70 anys del llançament de les bombes atòmiques a Hiroshima i Nagasaki. També hi haurà conferències i projeccions audiovisuals.

Comentarios
Multimedia Diari