Els ciutadans sense estudis tenen una esperança de vida de quatre anys menys

Les diferències socioeconòmiques entre els barris de Barcelona es tradueixen en desigualtats de salut

19 mayo 2017 21:27 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’esperança de vida dels veïns de Barcelona sense estudis és aproximadament quatre anys inferior respecte del total i pot elevar-se fins als onze anys quan es viu a Torre Baró, un dels barris més humils, respecte a Pedralbes, el més ric. Aquesta és una de les informacions que inclou el nou informe de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, titulat ‘La salut a Barcelona’, corresponent a l’any 2014 i presentat ahir.

El treball, que es realitza des de fa 31 anys, posa de manifest la situació de la població barcelonina en referència als principals indicadors de salut i, per primera vegada, detalla a cada barri un conjunt d’indicadors socioeconòmics que retraten les desigualtats entre barris.

La fotografia que ha obtingut l’informe del 2014 indica que a 18 barris dels districtes de Ciutat Vella, Nou Barris, Sant Andreu, Sants-Montjuïc, Horta-Guinardó i Sant Martí es concentren mals resultats de salut de la seva població.

Quinze barris més, de l’Eixample, Gràcia, les Corts, Sarrià-Sant Gervasi i Sant Martí donen un resultat positiu.

Segons l’estudi, l’esperança de vida de la població de Barcelona que no té estudis era menor respecte al total, en concret, de quatre anys l’any 2013.

Per contra, l’esperança de vida era molt superior a la població amb estudis universitaris: quatre anys en els homes i dos en les dones. «Les desigualtats descrites l’any 2013 han augmentat respecte al 2007, principalment per l’augment de les diferències a la població sense estudis», assegura l’informe.

Per districtes també hi ha desigualtats, de manera que l’esperança de vida era molt inferior a Ciutat Vella el 2013: gairebé tres anys en els homes i dos en les dones, i, per contra, era molt superior a les Corts en els dos sexes, i també a Sarrià-Sant Gervasi en el cas dels homes (més de dos anys de diferència respecte al total).

Comentarios
Multimedia Diari