Els deu detinguts pel cas Petrum passen avui a mans del jutge del Vendrell

Vuit d'ells han passat la nit als calabossos de la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona i els altres dos, a la del Vendrell, per raons d'espai

19 mayo 2017 21:28 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els deu detinguts ahir pel cas Petrus, també conegut com del 3%, entre ells el tresorer de CDC, Andeu Viloca, i el director d'Infraestructures.cat, Josep Antoni Rosell, segueixen a les comandàncies de la Guàrdia Civil del Vendrell i Tarragona i passaran a disposició judicial en les pròximes hores.

Fonts pròximes al cas han informat a Efe que vuit dels detinguts han passat la nit als calabossos de la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona i els altres dos, a la del Vendrell, per raons d'espai.

Les mateixes fonts indiquen que els detinguts passaran a disposició judicial entre avui i demà al Jutjat número 1 del Vendrell, que va iniciar les investigacions arran de presumptes irregularitats en la concessió d'obres a Torredembarra (Tarragonès).

La tercera fase de l'operació Petrus, que va comportar ahir més d'una vintena de registres, va acabar a les onze de la nit, mentre els arrestats van ser traslladats passats dos quarts de quatre de la matinada.

La Guàrdia Civil va registrar ahir la seu de CDC i l'empresa pública Infraestructures.cat i, a més d'Andreu Viloca i Josep Antoni Rosell, van ser detingudes dues persones vinculades a l'àrea financera de la formació nacionalista i mitja dotzena d'empresaris acusats de pagar comissions del 3%.

Els detinguts són directius de les empreses Copisa, Urbaser, Rogasa, Construccions, Grup Soler, Tec4 i Oproler, les oficines de les quals van ser registrades també a la recerca de documents que acreditin la tesi de la Fiscalia que van pagar comissions del 3% a CDC a canvi d'adjudicacions d'obres i serveis públics per part d'administracions controlades per la formació.

A més, a l'ajuntament d'Olot, la Guàrdia Civil va confiscar el contracte d'adjudicació de la recollida d'escombraries d'Olot, que es va adjudicar per 2,4 milions d'euros a la Unió Temporal d'Empreses (UTE) formada per Igfa i Urbaser l'any 2011, quan CiU governava la població.

Del consistori de Sant Fruitós del Bages (Barcelona), els agents es van emportar l'expedient econòmic relatiu a la construcció d'un centre cultural que es va adjudicar al Grup Soler el 2011, amb CiU al capdavant de l'alcaldia, i es va pagar amb fons del programa de reactivació econòmica conegut com "pla Zapatero".

L'operació desenvolupada suposa una nova fase de la investigació "Petrum 2", amb epicentre a l'Ajuntament de Torredembarra i el qual el mes d'agost passat ja va comportar el registre de la fundació Catdem i del despatx que el seu administrador, Andreu Viloca, tenia a la seu de CDC.

Arran de l'anàlisi dels documents confiscats en aquests registres, principalment un paper que al·ludiria a comissions del 3% a diversos ajuntaments, el jutge del Vendrell va ordenar a la Guàrdia Civil entrar de nou a CDC, en aquesta ocasió per registrar la seva seu, on van confiscar d'ordinadors de la seva àrea financera.

Comentarios
Multimedia Diari