Endesa posa en marxa, a Valls, el primer punt de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics de la comarca

La instal·lació, que compta amb una tecnologia de recàrrega de fins a 50KWh, permet alimentar dos vehicles elèctrics en uns 30 minuts de mitjana

13 diciembre 2019 18:02 | Actualizado a 26 septiembre 2020 11:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els usuaris de vehicles elèctrics ja poden carregar els seus cotxes, a partir d’avui, en el primer punt de recàrrega ràpida de la comarca de l’Alt Camp. Es tracta d’una infraestructura amb dues connexions, de manera que permet carregar dos turismes simultàniament i en uns 30 minuts de mitjana. L’ha instal·lat Endesa X, la nova línia de negoci de la Companyia que ofereix serveis de valor afegit i solucions tecnològiques innovadores en el món de l'energia.

El punt de recàrrega s’ha col·locat a l’aparcament de l’Hotel Fèlix, al quilòmetre 17 de la N-240, un punt considerat estratègic no només per estar a la mateixa carretera nacional, sinó també perquè és paral·lel i molt proper a l’autovia que uneix Tarragona amb Valls (A-27), així com a l’encreuament amb la C-37, que parteix d’Alcover, travessa la Catalunya central i arriba fins a la Vall d’en Bas, a la Garrotxa.

La infraestructura compta, de fet, amb un connector de càrrega ràpida CCS2 i CHADEMO (50kW) i un de semiràpida (22kW), fet que permet recarregar la bateria per a 100 quilòmetres d’autonomia en 15-20 minuts i 45 minuts, respectivament. A més a més, són universals, ja que serveixen per a qualsevol model de vehicle elèctric.

Aquest acord s’emmarca en el Pla de Desenvolupament d’Infraestructures d’accés públic de recàrrega per al vehicle elèctric que Endesa va presentar a finals de l’any passat i que suposa una inversió de 65 milions d’euros amb l’objectiu d’instal·lar 8.500 punts de recàrrega en indrets d’accés públic fins el 2023, el pla més ambiciós existent a l’Estat.

En una primera fase (2018-2019), Endesa X establirà una xarxa de 2.000 punts de recàrrega que connectaran ciutats –de més de 35.000 habitants– i carreteres, de manera que es cobriran 15.000 quilòmetres de vies principals i àrees urbanes per garantir que el 75% de la població disposi d’infraestructures públiques de recàrrega al seu municipi. Això permetrà que els conductors tinguin sempre un punt de recàrrega a una distància inferior a 100 quilòmetres i que puguin viatjar amb total tranquil·litat.

En una segona etapa (2021 a 2023), s’instal·laran 6.500 nous punts de recàrrega d’accés públic en centres comercials, pàrquings, cadenes hoteleres, àrees de servei, via pública, etc., amb la voluntat d’acompanyar el creixement del mercat del vehicle elèctric, de manera que es dotarà de major cobertura d'infraestructura les zones urbanes i les principals vies estratègiques de comunicació, incloent les illes.

Els usuaris de vehicle elèctric podran realitzar les recàrregues dels seus cotxes d’una manera molt senzilla, gràcies a la nova aplicació per a mòbils que ha desenvolupat Endesa X, Juice Pass (disponible en IOS i Android). Es tracta d’una plataforma digital d’Endesa on els usuaris podran localitzar -a través d’aquesta aplicació- l’estació de recàrrega, conèixer el seu estat, i, fins i tot, abonar les recàrregues amb la seva targeta de crèdit.

A més a més, els clients podran realitzar aquesta recàrrega amb una electricitat generada per fonts 100% renovables i lliure d’emissions, que comptarà amb certificats de garantia d’origen (GdO).

Comentarios
Multimedia Diari