Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Espanya ampliarà la cartera de cribratge neonatal per detectar 22 malalties a principis de 2025

Catalunya actualment ja detecta 25 malalties

15 abril 2024 13:35 | Actualizado a 15 abril 2024 13:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que el seu executiu ampliarà la cartera bàsica comuna del sistema de salut en el cribratge neonatal, «una pràctica segura per diagnosticar i tractar de manera precoç malalties congènites, estalviar patiment i despesa econòmica a les famílies d’aquests nens i nenes, i també a les administracions públiques».

La cartera bàsica de l’Estat fins ara només cobreix tests per a set malalties, fet que segons Sánchez situa l’Estat «a la cua d’Europa» i genera «grans desigualtats», perquè mentre que hi ha comunitats autònomes on es limiten a detectar aquestes set malalties, altres en detecten fins a 30. A Catalunya actualment el cribratge ja permet detectar 25 malalties.

Sánchez ha anunciat que el seu govern «corregirà» la situació i «en les pròximes setmanes» augmentarà la cartera de malalties detectables de 7 a 11. A més, aquest dimarts el Consell de Ministres examinarà els passos necessaris per «duplicar» aquest nombre de cara al primer trimestre del 2025.

«L’objectiu és millorar el benestar de la població, fer més sostenible el sistema, homogeneïtzar» les proves al conjunt del país «perquè la salut dels espanyols no depengui del codi postal» ni tampoc «dels seus ingressos», ha dit.

Comentarios
Multimedia Diari