Foment tanca les portes a Andreu i Batet per l'últim tram de l'A-27

El ministeri respon una carta als alcaldes de Valls i Montblanc sense concretar dates d´execució ni atenent a la petició de reunió

| Actualizado a 22 mayo 2017 18:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

La ministra de Foment, Ana Pastor, no atendrà l’alcalde de Valls, Albert Batet, i el de Montblanc, Josep Andreu, per tractar directament la problemàtica de l’execució de l’últim tram de l’A-27 entre aquests dos municipis. Així, la sol·licitud enviada conjuntament pels dos batlles el passat 3 de març queda desestimada.

Va ser dimarts que Batet i Andreu van rebre la resposta del Ministeri, amb data del 30 d’abril i signada pel secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Foment, Manuel Niño. A través d’aquesta carta, Foment es compromet a reprendre la construcció del tram entre Valls i Montblanc, paralitzat des de fa cinc anys, però continua sense donar una data d’inici de les obres ni un calendari d’execució, justament el que els dos alcaldes reclamen.

Davant d’aquesta resposta poc concreta, Albert Batet i Josep Andreu tornen a expressar la seva preocupació pel col·lapse circulatori que es pot produir davant l’entrada en funcionament de l’A-27 entre el Morell i Valls, tram que Foment es compromet a finalitzar a finals d’aquest mateix any 2015. En aquest sentit, els dos ajuntaments recorden una vegada més que aquest últim tram amb la construcció del túnel del Coll de Lilla és «indispensable» per tal d’evitar «dificultats de circulació» que es poden ocasionar a la C-14 per l’estret de la Riba i el Coll de Lilla (N-240).

Segons els ajuntaments de Valls i Montblanc, la paralització de les obres de l'A-27 durant cinc anys ha afectat negativament "les perspectives de creixement econòmic de tota l'àrea de les comarques de Tarragona i Lleida". A més a més reiteren la seva «total predisposició i voluntat de col·laborar amb totes les institucions» per desbloquejar un projecte que, segons destaquen, és de «vital importància per al teixit econòmic i la millora de la mobilitat i de les comunicacions del Camp de Tarragona i de Catalunya».

Tot i que aquestes dues poblacions han celebrat que es reprenguin les obres d'aquesta autovia, han mostrat la seva preocupació perquè Foment no ha concretat un calendari d'obres pel tram de Montblanc. Segons els ajuntaments, aquest fet "agreujarà encara més les dificultats de circulació", en especial de les entrades a Valls com també a les connexions, en direcció a Montblanc, per Alcover i l'estret de la Riba (C-14) i el Coll de Lilla (N-240). De fet, per aquests dos municipis, "són vies del tot insuficients per suportar d'una manera òptima i segura un increment del trànsit de vehicles i camions".

 

 

 

 

Comentarios
Multimedia Diari