Ja són més de 700 les persones amb gastroenteritis per l'aigua envasada

Salut fa una investigació i mira de controlar el brot. Eden Springs ja va retirar divendres més de 6.000 ampolles

19 mayo 2017 19:38 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El nombre de persones afectades per gastroenteritis per haver consumit aigua envasada de l’empresa distribuïdora Eden Springs Espanya es va elevar ahir a 678, segons va donar a conèixer la Conselleria de Salut de la Generalitat al seu compte de Twitter.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPC) va informar divendres que investiga el brot que s’ha produït en diferents empreses de les demarcacions de Tarragona i de Barcelona i la seva àrea metropolitana. Els afectats presenten nàusees, vòmits, dolor abdominal, diarrea i febrícula, tot i que també hi ha algun cas de febre alta. Els serveis de Salut Pública estan fent una investigació epidemiològica dels casos i estan desplegant un conjunt d’actuacions per controlar el brot, segons el Departament de Salut. Entre aquestes actuacions destaquen inspeccions per verificar la retirada dels lots afectats i la recollida de tota la informació de les empreses afectades i la distribuïdora.

Salut també treballa en la recollida de mostres de l’aigua per al seu anàlisi amb l’objectiu de verificar la seva qualitat sanitària; la realització d’enquestes epidemiològiques als afectats i la presa de mostres per a l’anàlisi clínic; l’activació d’avisos a totes les unitats epidemiològiques del territori, i informació a través del telèfon 061 CatSalut Respon.

L’empresa Eden Springs Espanya va retirar divendres més de 6.000 ampolles d’aigua de la marca Font d’Arinsal a Tarragona i Barcelona després que es reportessin els primers 330 casos d’afectats per gastroenteritis per haver consumit aigua d’aquesta marca.

Aquesta retirada afectava sis lots de la producció provinent de la Font d’Arinsal, que concretament afecta 6.158 ampolles que es van repartir a 925 clients a l’àrea de Barcelona i Tarragona els dies 7, 8, 11, 12 i 13 d’abril. A més, Eden Springs va interrompre el subministrament des d’aquesta font. Eden Springs Espanya subministra aigua i cafè a més de 45.000 empreses i domicilis a Espanya des de l’any 2000, i anualment reparteix un milió i mig d’ampolles a clients de tot Espanya.

Comentarios
Multimedia Diari