Juncker adverteix del 'verí' dels nacionalismes per a Europa

El president de la Comissió diu 'no' a la "divisió" regional

09 noviembre 2017 16:44 | Actualizado a 09 noviembre 2017 16:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El president de la Comissió Europea, Jean Claude Juncker, ha advertit aquest dijous que sobrevola una "amenaça" sobre la Unió: "Els nacionalismes són el verí que impedeix que Europa treballi de manera conjunta per influir en l'esfera mundial", ha assegurat durant l'acte en què la Universitat de Salamanca l'ha investit doctor honoris causa. "No tenim dret a desfer a nivell nacional i regional un model de coexistència que hem sabut construir per al conjunt d'Europa; si ho fem, estarem a la deriva", ha afegit durant el seu discurs davant, entre d'altres, del president del govern espanyol, Mariano Rajoy. En aquest context s'ha posicionat a favor de l'Europa de les nacions i les regions però ha tancat la porta a la "divisió de les categories nacionals i regionals, que s'han superat des de la segona guerra mundial".

Juncker també ha apel·lat al dret i ha assegurat que de fet la Unió Europea es base en "les regnes" de la norma. "El dia que no respectem la norma, la regla, lliurement acceptada Europa haurà perdut totes les oportunitats, no podem jugar amb el dret". El president de la CE ha assegurat que Europa és també "capacitat de viure i treballar de forma conjunta" i per tant" sobrepassar divisions". 

També l'escoltaven el portaveu del govern i el ministre d'Exteriors, Íñigo Méndez de Vigo i Alfonso Dastis, respectivament. 

Comentarios
Multimedia Diari