La paraula 'negacionisme', neologisme de l'any 2021 a Catalunya

Podcast i cisgènere han completat el podi

20 diciembre 2021 16:56 | Actualizado a 20 diciembre 2021 16:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La paraula "Negacionisme" ha estat escollida com el neologisme de l'any 2021 de la llengua catalana després d'una votació popular organitzada per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) en la qual han participat 8.045 persones.

El concurs, que va presentar 10 paraules com a candidates a millor neologisme 2021, està impulsat des de fa vuit anys per l'IEC i l'Observatori de Neologia (OBNEO) del Departament de Traducció i Ciències del Llenguatge de la UPF, universitat que avui ha donat a conèixer el resultat final de les votacions.

En haver guanyat el concurs, si la secció filològica de l'IEC ho considera oportú, la paraula "negacionisme" podria aparèixer aviat al Diccionari de la Llengua Catalana, com ho han anat fent els neologismes guanyadors dels anys anteriors, ha dit la universitat.

La paraula "negacionisme" ha obtingut el 18,1% dels vots, el segon, tercer i quart lloc han estat per a "podcast" (17,8 %), "cisgènere" (16,2%) i "distòpic-a" (12,4%), respectivament.

La resta de paraules candidates han rebut els percentatges de vot següents: "antivacunes" (8,6%), "presencialitat" (8,4%), "edatisme" (6,1%), "disfòbia" (4,5%), "cronificar" (4,1%) i "monodosi" (3,8%).

Comentarios
Multimedia Diari