La Vella busca el primer doblet de 9 pisos de l’any a la plaça de l’Oli

Els rosats volen estrenar el 4de9 amb folre a la plaça de l’Oli acompanyats dels Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Reus, que també buscaran estrenes de vuit pisos per Sant Isidre

18 mayo 2018 19:29 | Actualizado a 22 mayo 2018 13:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La diada dels Pagesos amb motiu de la festivitat de Sant Isidre reuneix aquest dissabte a la plaça de l’Oli de Valls a tres colles de la demarcació. La Colla Vella dels Xiquets de Valls arriba a la cita després d’estrenar el 3de9 amb folre fa una setmana a la plaça de la Paeria de Lleida, on també van estrenar el 5de8. Aquesta tarda, a  casa, la Vella vol  fer una passa més i, tot i tenir alguna baixa de castellers de tronc, pretèn seguir la línia marcada durant els darrers anys en aquesta cita: apuntar-se el primer doblet de castells de nou de l’any. En aquest sentit, els d’Albert Martínez acompanyarien el 3 i el 4de9 amb folre amb el 5de8 o el 4de8 amb el pilar per completar la primera tripleta (màgica o vilafranquina) de l’any. Tancarien la diada amb un nou pilar de sis, que ja han completat en diverses ocasions aquesta temporada.

A plaça els acompanyaran els Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Reus, totes dues formacions habituals a la cita des de la seva recuperació l’any 2014. Els tarragonins arriben a l’actuació d’avui amb la intenció de repetir el 3de8 que estrenaven el passat diumenge a la plaça de Bonet i Muixí de Barcelona. Els ratllats, que estan tenint un inici de temporada complicat pels problemes amb el seu local social que afecten directament al funcionament diari de la colla; no volen afluixar i a banda del segon 3de8 de la temporada volen estrenar l’altre castell bàsic de vuit. El 4de8 els està donant bones sensacions als darrers assajos i els de Sergi Feijoo voldrien estrenar-lo en un indret idoni com és la plaça vallenca de l’Oli. Completarien les seves rondes de castells amb el 5de7 o el 7de7, castells que ja han completat en diverses ocasions aquest 2018. 

Els Xiquets de Reus també volen aprofitar la diada a Valls per reafirmar-se i marxar de plaça amb una dosi important de confiança que els serveixi per encarar amb garanties aquest segon tram de temporada. Els de la camisa avellana volen portar-hi els primers castells de vuit de la temporada i l’estrena podria ser doble, ja que els reusencs  volen descarregar els primers 3 i 4de8 de l’any. El tercer castell podria variar entre el 2de7 o el 7de7, una altra de les apostes dels Xiquets per aquest 2018. 

Castells al Milà i Altafulla

Diumenge, la celebració de Sant Isidre serà a la població del Milà, en aquesta ocasió amb la Colla Joves i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Els vallencs hi volen portar els dos castells bàsics de vuit per seguir rodant aquestes estructures, mentre que els tarragonins hi volen repetir els seus millors registres de l’any: el 3de8, el 2de7 i el pilar de sis. 

A la diada de Primavera d’Altafulla, que se celebra diumenge al migdia, la colla local hi vol estrenar el 5de6 i els Nois de la Torre portar-hi castells de set pisos tot i les baixes. Els Xiquets de Vila-seca buscaran completar tres castells de sis, mateix objectiu dels Castellers de Madrid, que visiten Catalunya per segon cop.

Comentarios
Multimedia Diari