Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  La vida de Jordi Pujol no corre perill si no hi ha complicacions

  Els metges estimen que l’expresident pot estar ingressat a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona entre 3 i 7 dies, tot i que dependrà de la seva evolució i de si l’han de fer més proves

  13 septiembre 2022 19:45 | Actualizado a 13 septiembre 2022 23:12
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  La vida de l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, no corre perill si no hi ha complicacions i caldrà esperar 24-48 hores per comprovar possibles seqüeles neurològiques després d’haver patit un ictus isquèmic. Pujol va detectar dificultats per parlar cap a les 11 del matí i a les 17 va ingressar a Sant Pau, procedent de l’Hospital de Barcelona.

  Constatada l’obstrucció amb un TAC, se li va fer un tractament endovascular amb un cateterisme per via femoral. El ‘trombo’ es va eliminar per aspiració i es va comprovar el bon flux de l’artèria obstruïda. Està ingressat en observació, conscient però amb sedants. Ahir, dimarts, se li va fer un altre TAC per valorar les lesions cerebrals. Els metges estimen que pot estar ingressat entre tres i set dies més.

  Diferents professionals mèdics del centre han comparegut aquest dimarts per parlar de l’estat de salut de l’expresident, que es troba actualment en la Unitat d’Ictus. Segons va explicar el doctor Alberto Lleó, director del Servei de Neurologia, de moment no han pogut fer una «avaluació adequada del llenguatge», la qual es preveu realitzar durant les pròximes hores «quan el seu nivell de consciència sigui més estable».

  Pendents de possibles seqüeles

  Tot i això va recordar que ara mateix no existeix un «risc vital» en absència de complicacions, afegint que la principal incògnita resta en valorar si hi haurà o no seqüeles de tipus neurològic. Pel que fa al doctor Joan Martí-Fàbregas, cap clínic del Servei de Neurologia de Sant Pau, va apuntarque el pacient està acompanyat de la família i els fills, que han pogut estar amb ell i a qui «reconeix» tot i els fàrmacs que està rebent.

  El doctor va assenyalar que l’ictus no deixa de ser una «emergència tractable» i que en el cas que els ocupa «es va poder diagnosticar amb prou temps per administrar algun dels tractaments».

  Pel que fa al temps d’ingrés de Pujol, Martí-Fàbregas, va admetre que dependrà de la seva evolució i de si s’han de fer més proves. També de si respon adequadament als tractaments. «Orientativament podrien ser entre tres i set», va detallar.

  Comentarios
  Multimedia Diari