L’Arts Santa Mònica dedica una mostra a la trajectòria del cantautor Lluís Llach

És una proposta artística i multisensorial que incorpora un espai de realitat virtual en què es pot veure el músic tocant el piano

13 diciembre 2019 10:50 | Actualizado a 13 diciembre 2019 13:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El centre cultural Arts Santa Mònica de Barcelona va inaugurar ahir l’exposició Lluís Llach, com un arbre nu, una proposta artística i multisensorial que recorre la trajectòria i els paisatges personals del cantautor català. L’exposició, que es podrà visitar fins al 26 d’abril de 2020, es divideix en vuit àmbits i un dels seus majors atractius és una instal·lació de realitat virtual en què es pot veure el músic assegut tocant el piano.

Durant l’acte de presentació de l’exposició, la directora general de Creació, Acció Territorial i Biblioteques del Departament de Cultura, Àngels Ponsa, explicà que es tracta d’una exposició «diferent de totes les altres amb la qual volem recordar i celebrar la trajectòria de cinc dècades d’un dels cantautors i creadors per excel·lència de l’àmbit musical català com és Lluís Llach». «Apostem per una escenografia molt diferent que fa que l’exposició passi no només per la trajectòria professional de l’artista, sinó també per la part més personal que el caracteritza», afegí.

El director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau, destacà que Lluís Llach «va voler mantenir-se’n al marge i va decidir no implicar-se en el projecte, ja que no és partidari dels homenatges, la qual cosa ens va donar llibertat total». Gendrau remarcà que el projecte té «una part documental molt elaborada que ha requerit molta feina, que mostra la trajectòria artística de Lluís Llach a través d’arxius, fotografies i vídeos».

El comissari de l’exposició, Lluís Danés, que és amic del cantautor, subratllà que per a ell «aquesta exposició és un passeig emocional per territoris, un viatge a través dels objectes i paisatges que evoquen moltes de les seves cançons».

Lluís Llach, com un arbre nu s’obrirà al públic avui 13 de desembre, dia que coincideix amb la data en què fa 50 anys, el 1969, es va prohibir cantar la cançó del cantautor L’Estaca.

Comentarios
Multimedia Diari