Marina Rossell diposita a la Fundació Apel·les Fenosa el retrat que li va fer l’escultor

27 septiembre 2020 17:20 | Actualizado a 27 septiembre 2020 17:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Amb motiu de l’entrevista realitzada per Gemma Ventura pel programa televisiu Com a casa, que s’està enregistrant aquests dies en el marc dels actes de la Capitalitat Cultural 2020 del Vendrell, Marina Rossell va lliurar la setmana passada a la Fundació Apel·les Fenosa, en concepte de dipòsit, el dibuix que l’escultor va fer-li l’any 1978.

Es tracta d’una tinta xinesa de 46 x 33,7 cm. Segons recorda la cantant: «Al sortir del col·legi anava a treballar a Cal Jornet, allí vaig conèixer a la Nicole, ho recordo bé, li guardava Le Monde, La Vanguardia, la revista ELLE... Jo tenia 12 anys, així vaig entrar en el món de l’escultor. Aquesta coneixença va esdevenir una amistat al llarg de tota la vida, fins i tot la meva germana Jana li portava cireres de la vinya dels meus pares. Ja de cantant, un dia entre molts dels que el vaig visitar, em va dir que volia dibuixar-me. Era al Vendrell, a la seva casa del Portal del Pardo, un dia de primavera, mai ningú m’havia dibuixat, jo començava a cantar i a canvi em va demanar que li cantés una cançó, així ho vaig fer».

L’escultor va fer pocs retrats dibuixats, ja que majoritàriament feia escultures. Aquest de la Marina Rossell és una excepció i la Fundació Apel·les Fenosa l’incorporarà al seu fons com un testimoni d’amistat.

Comentarios
Multimedia Diari