Més de 70 colles assistiran avui a la novena edició de la Nit de Castells

El públic prendrà part en un espectacle on les llums adquiriran rellevància de la mà de la direcció artística de l'actriu i dinamitzadora Jordina Biosca i l'artista visual Sílvia Isach

19 mayo 2017 23:37 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Avui a les 19.30 h el Centre Cultural de Valls es convertirà en el punt de trobada de més de 70 colles, tot i que per una vegada no serà per fer castells, sinó per reconèixer trajectòries.

La novena edició de la Nit de Castells –organitzada per la Revista Castells, la Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela i l’Ajuntament de Valls– estarà presidida per la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i l’alcalde de Valls, Albert Batet, i comptarà amb la presència d’organismes, empreses i associacions vinculades al món casteller.

Han confirmat assistència totes les colles que fan castells de 7 en amunt –excepte les de les Illes Balear– i la majoria de les de 6, a més a més de les universitàries.

Com a novetat, enguany se suma un nou guardó als vuit que ja es van entregar l’any passat. Es tracta dels premis Baròmetre Casteller, que distingeixen la progressió de les colles que durant la temporada passada van pujar de pis el seu nivell històric.

Aquest és un dels únics guardons que ja es coneixen els premiats. Es tracta de la Jove de Tarragona, Castellers de Sabadell, Castellers de Sant Pere i Sant Pau, Brivalls de Cornudella, Castellers de l’Alt Maresme, Castellers de Sant Vicenç dels Horts, Vailets de l’Empordà i Castellers de Roquetes.

L’altre premi del qual ja es coneix el guanyador és el de fotografia, però únicament el de la categoria per votació popular. El de fotografia professional i la resta de guardons es donaran a conèixer aquesta nit. D’altra banda, la Revista Castells presentarà l’Anuari Castells 2015, que reuneix dades, reportatges, entrevistes i anàlisis del món casteller actual.

 

Paper destacat de les llums

L’actriu i dinamitzadora Jordina Biosca serà la directora artística d’una proposta on les llums adquiriran un paper molt destacat. L’espectacle, que comptarà amb la participació de l’artista visual Sílvia Isach, estarà emmarcat en la vigília de la Candela, festa de la llum, i en la declaració del 2015 com ‘Any Internacional de la Llum i les Tecnologies basades en la Llum’.

Aquest format de caràcter creatiu ja es va incorporar en l’edició passada. Aquella vegada els continguts artístics van anar de la mà del vallenc Aleix Vallverdú.

Comentarios
Multimedia Diari