Millet: 'Ferrovial feia donacions perquè els diners anessin a CDC a canvi d'obra pública'

L'expresident del Palau declara durant el judici del 'cas Palau' que hi havia "lliuraments en efectiu" als tresorers Torrent i Osàcar

19 mayo 2017 16:05 | Actualizado a 23 mayo 2017 09:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet ha admès avui que va desviar fons de l'entitat cultural per a obres a casa seva i viatges i que es va adjudicar amb la seva mà dreta Jordi Montull retribucions extres milionàries, cosa que ha considerat van ser "errors" pels quals s'ha disculpat.

Millet és el primer dels acusats que presta avui declaració en el judici pel saqueig del Palau de la Música, a proposta de la Fiscalia, en un interrogatori en el qual només ha acceptat contestar les preguntes del ministeri públic i dels seus advocats.

Com ja va fer en la carta que va remetre al jutjat en esclatar l'escàndol, l'acusat ha admès que va carregar als comptes de la Fundació Orfeó Català obres al seu domicili, però ha insistit que, fins on ell sap, aquestes factures mai van ser pagades amb fons del Consorci del Palau de la Música, que vehicula les subvencions públiques destinades a l'entitat cultural.

"Em vaig equivocar", ha assenyalat repetidament Millet després d'admetre que va desviar fons del Palau de la Música a les obres dels seus domicilis, al pagament d'alguns dels seus viatges i als casaments de les seves filles, cerimònies que, no obstant això, ha precisat que també entenia que feien publicitat del Palau de la Música.

En concret, ha explicat que "tenia motius" per pagar amb fons de la institució cultural el casament de la seva filla, per valor de 164.000 euros, ja que va servir perquè "la gent sabés que es podien fer casaments" al Palau. "Era per fer publicitat, sí", ha afirmat.

Malgrat que ha subratllat que "es va equivocar absolutament" en pagar viatges a l'estranger, n'ha justificat no obstant això un a Mèxic perquè s'emmarcava en una "setmana catalana", a la qual va ser convidat l'Orfeó Català a cantar, un esdeveniment al qual també va assistir el llavors president català Jordi Pujol

L'expresident de la Fundació ha reconegut també que amb la seva mà dreta es van adjudicar retribucions extres milionàries durant anys, que van cobrar a través d'empreses administrades per les seves esposes, però ha apuntat que mereixia aquest augment salarial per haver aconseguit reflotar l'entitat cultural quan aquesta estava a punt de la fallida.

Ha subratllat, en aquest sentit, que quan va arribar al Palau estava fet "un desastre" i que, després de les reformes que van aplicar, van decidir adjudicar-se "un sou" extra perquè "els números del Palau eren molt bons", una retribució no declarada que ha situat en 800.000 euros anuals.

L'acusat ha confessat també que després ell i Montull van passar a cobrar aquests bons a través de societats, per pagar menys impostos.

Millet no ha aclarit la procedència d'altres ingressos en efectiu que presumptament va rebre i ha apuntat: "Jo cobrava de molts llocs".

En tot cas, el saquejador confés del Palau ha deixat clar que tot el que es va apropiar és el que ja va confessar el 2009.

També Millet s'ha desmarcat del dia a dia comptable en el finançament de l'entitat cultural, que ha atribuït al qual fou la seva mà dreta, Jordi Montull.

Comentarios
Multimedia Diari