Neix el sindicat de Secretaris, Interventors i Tresorers interins de Catalunya

Montbrió del Camp va acollir l’assemblea constitutiva de l’associació ASSITIC, el 30 de juny de 2021. Tots els càrrecs electes treballen en ajuntaments de la província de Tarragona

29 junio 2021 09:40 | Actualizado a 02 julio 2021 15:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El col·lectiu format per més de 80 professionals pretén defensar els interessos del col·lectiu de funcionaris d'administració local amb habilitació nacional (FALHN) que amb caràcter interí presten els seus serveis als ajuntaments de Catalunya.

En concret, denuncien la manca d’estabilitat laboral a la qual es troben abocats, per la cobertura dels llocs de treball sense cap garantia de permanència, la majoria en ajuntaments petits, de menys de cinc mil habitants.

Aquesta realitat suposa un abús de la temporalitat, que és contrari a la directiva europea de l’any 1999 i a la jurisprudència emesa pels tribunals europeus i espanyols, a la qual l’actual marc legal de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic (EBEP), no dona cap sortida.

Així mateix, el col·lectiu reivindica la professionalitat amb la que exerceixen les seves funcions, posseint la titulació exigida i per les quals hi han accedit mitjançant processos selectius de concursos-oposició de places interines.

En l’assemblea ha estat escollida la Comissió Executiva del sindicat, composta per la presidenta Susanna Andreu (secretària-interventora de Vimbodí i Poblet), com a secretari general el Josep Guillén (secretari interventor de Santa Oliva), com a vicepresident, Eduard Fonoll (secretari interventor de Vinyols i els Arcs), com a tresorera, Izaskun Larroya (Secretària interventora de l’agrupació de Pratdip i l’Arbolí), com a vocal de la Terra Alta,  Eduard Ena (Secretari interventor de Batea), i com a vocal del Baix Camp, Julen Barriola (Secretari interventor de Montbrió del Camp).

Susanna Andreu ha denunciat l’abús de temporalitat a la que s’està relegant al col·lectiu de secretaris interventors i tresorers interins, la qual segons dades estimades, a prop del 40% d’ajuntaments de Catalunya estarien coberts interinament.

Així mateix, per part del Secretari General, Josep Guillén, s’ha remarcat que una de les solucions que planteja el col·lectiu és la convocatòria d’un procés de consolidació: un concurs-oposició mitjançant torn lliure, en el que es tinguin en compte els mèrits assolits pels anys prestats com a interins, mesura que ja s’ha aplicat a altres col·lectius de funcionaris.

Aquesta proposta garanteix el principi d’igualtat, ja que és una mesura de discriminació positiva cap al col·lectiu d’interins, que està resolent amb la màxima solvència professional el dia a dia de la majoria dels ajuntaments petits de Catalunya.

És per això que l’ASSITIC s’erigeix com a interlocutor vàlid per a negociar els canvis normatius i administratius necessaris, i sol·liciten el reconeixement i suport de les administracions locals a les que presten els seus serveis, de les institucions, i de la ciutadania en general.

Comentarios
Multimedia Diari