Olea Soul, l'ànima de la cultura gastronòmica

L'oli i el vi són els productes estrella de la primera agència de viatges especialitzada el turisme de degustació

19 mayo 2017 23:17 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Que Catalunya és la terra del vi i de la gastronomia Mediterrània no és cap novetat. Però la cultura del oleoturisme i enoturisme no sembla estar tant a l'ordre del dia. Per aquest motiu l'any 2012 l'antropòloga Ariadna Boixader i el fotògraf Ignasi Merino es van unir per crear la primera agència de viatges especialitzada en aquest tipus de turisme: Olea Soul.

Ells són de la Pobla de Cérvoles, un petit poble de Les Garrigues, al peu de la Serra de la Llena i que delimita amb les comarques de la Conca de Barberà i el Priorat. El seu excel.lent posicionament geogràfic, en terra de vins i olis, els va portar a voler donar a conèixer a tothom com de ric pot ser un territori tan petit com el català.

Model turístic punter

El seu model d'activitats turístiques es desvincula del model tradicional. Actuen per tot el territori productor d'oli, sobretot centrat a la zona de l'Empordà, la província de Tarragona i el territori de Lleida. Olea Soul és una empresa petita que el que vol és donar un tret diferencial a la seva activitat. Ofereixen tasts, visites a molins d'oli, oliveres centenàries i mil.lenàries; taller fotogràfics o visites amb els mateixos pagesos i productors.

Tot això ho combinen amb un servei especialitzat. Si per alguna cosa destaquen, sobretot, és pel tracte amb el client. Aquesta dedicació personal els permet crear rutes i activitats a mida, ajustades a la demanda i tipus de client.

El seu objectiu és sorprende el client, que s'endugui un record més enllà d'haver visitat unes vinyes. Volen transmetre més enllà del coneixement de l'oli i el vi. Pretenen que els seus clients captin la bellesa del territori i s'enamorin del seu sol, del clima sec, de la forma de traballar el correu i dels productes que se'n generen.

Tot i que Olea Soul està centrat en el territori català, volen obrir fronteres i donar a conèixer a un públic internacional tot el que poden oferir aquestes petites terres. Es dediquen a anar a fires gastronòmiques internacionals per atraure un turista cultural que tingui ganes de descobrir sensacions i gustos nous i que estigui sensibilitzat amb apreciar els productes i la restauració locals.

La majoria dels seus col.laboradors són petits i mitjanes empreses familiars, relacionades amb el món de l'oli i el vi, que aporten a les activitats de l'empresa un punt anecdòtic i d'acompanyament diferent de qualsevol ruta turística habitual.

Ara per ara, se centren sobretot en l'oli i el vi però la seva xarxa de col.laboradors es va estenen a poc a poc i no descarten ampliar el model turístic amb altres productes típics de la terra com són la cervesa, la fruita dolça, el formatge o els embotits, molt coneguts i ben valorats a la cultura mediterrània.

Comentarios
Multimedia Diari