Raül Cid: 'Els concerts són el nostre ADN'

Entrevista al cantant i músic de l'Stromboli Jazz Band

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

- Com serà el concert del diumenge al Bravium Teatre?

- Intentem que els nostres espectacles no siguin iguals, que aportin alguna cosa diferent i que el públic se sorprengui, que participi, que gaudeixi i que tingui ganes de més esperit ‘strombolero’. El concert serà un espectacle global, amb música, humor, improvisació, interacció i alguna sorpresa.

 

- Què no hi faltarà?

- La proximitat. Ens agrada estar a prop del públic a tots els nivells, i que el públic també ho senti així. Que les dues parts en formin una de sola, que es retroalimentin. No hi pot faltar tampoc una gran motivació i molt bon rotllo.

 

- L’any 2012 el grup es va donar a conèixer. Què ha canviat des de llavors?

- Hem adquirit molta més experiència, hem après dels errors i hem millorat en tots els nivells. Tot i que som conscients de tot el que hem de millorar i aprendre encara, però estem satisfets perquè ens hem tornat molt més versàtils, hem ampliat molt més el nostre repertori, la posada en escena i la nostra relació amb l’espectador cada cop flueix més i millor.

 

- Més de 160 actuacions demostren la bona resposta del públic.

- Pensem que és per l’energia que enviem, intentem ser generadors de bon rotllo i bones vibracions. La gent ens veu passar-ho bé dalt de l’escenari i creiem que això és quelcom que s’encomana ràpidament. A part, la música que interpretem també connecta molt directament amb el públic i se la fan seva. L’espectador és un component molt important de l’Stromboli Jazz Band.

 

- La llista de festivals en què heu participat és extensa.

- Totes les actuacions acaben formant part del nostre ‘ADN musical’, ens fan aprendre i evolucionar per això no volem donar més valor a unes actuacions que a unes altres, però sempre s’agraeix que els festivals vulguin comptar amb tu per a participar en el seu cartell. Això ens anima a seguir treballant i a oferir el millor de nosaltres.

 

- Amb què us inspireu per renovar el repertori del grup?

- El repertori està en constant evolució i la inspiració arriba d’agafar cançons normalment conegudes i passar-les pel nostre filtre, donar-los un altre aire i adaptar-les a la instrumentació que tenim.

 

- Des de fa anys el jazz i el dixieland tenen un important protagonisme. Com us diferencieu de la resta de formacions?

- Des de la creació del grup, la idea era no ser només un grup que fa cançons una darrere l’altra, volíem anar més enllà de l’espectacle merament musical, i barrejar humor, gags, improvisació, interacció amb el públic, sorpreses... Això és el que oferim i ens diferencia de la resta, un espectacle global.

 

- Al febrer de 2013 es va presentar el vostre primer disc Smile.

- Aquest primer disc està donant molt bon resultat. Volem aprofitar aquesta bona acollida una mica més i presentar-lo en més espais. En un futur segurament hi haurà un segon disc.

 

- Quines previsions teniu de cara a aquest estiu?

- De moment tenim confirmades unes quantes actuacions. La previsió és bona, a part, cada cop ens coneix més gent i agrada més el que fem.

Comentarios
Multimedia Diari