Santa Úrsula amb reptes d'alçada

La diada d'aquest diumenge presenta un programa de màxims de les dues colles vallenques, amb el 3 de 10 emmanillat com a protagonista

19 mayo 2017 21:26 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Santa Úrsula arriba més ambiciosa que mai. Vella i Joves es trobaran demà a la plaça del Blat amb un programa de màxims i amb ganes d’escriure una nova pàgina a la llarga història dels Xiquets de Valls.

Un dels grans reptes de la diada serà el 3 de 10 amb folre i manilles, que es plantegen tant rosats com vermells.

 

Amb tot a la plaça de Blat

La Colla Vella no podia arribar millor a Santa Úrsula. Ha descarregat una gran quantitat de castells de gamma extra, com el 4 de 9 amb folre i el pilar o el 2 de 9 emmanillat. També arriba amb el 3 de 10 carregat i amb el primer 4 de 9 sense folre carregat de la seva història recent.

Per Santa Úrsula, i per culminar una gran temporada, la colla també es planteja un programa de màxims. Un dels grans reptes és descarregar, aquest cop sí, el 3 de 10. L’han carregat en tres ocasions a la seva història però mai l’han pogut descarregar, i ho volen fer diumenge a la plaça del Blat. Però no serà l’únic ni el més important.

«Una de les coses que hem fet bé enguany és plantejar-nos la diada per complet i no castells, i el 3 de 10 no serà més important que els altres castells», explica el cap de colla, Manel Urbano.

També es plantegen portar a plaça novament el 4 de 9 amb folre i el pilar, el 2 de 8 sense folre o el pilar de 8 amb folre i manilles. «Si enguany acabem bé, l’any vinent pot continuar igual, i això és important. Arribem amb la lliçó ben apresa i amb ganes de fer la millor Santa Úrsula», acaba dient.

 

Per completar la feina

La Joves, sense fer soroll, ha anat fent molta feina aquesta temporada. Arriba a la cita vallenca amb més 3 de 9 amb folre descarregats que mai i amb el 2 de 9 amb folre i manilles descarregat a la butxaca. Ha estat, de fet, la gran alegria d’aquesta temporada, un fet que va «activar la massa social de la colla», com reconeix Jaume Galofré, el seu cap de colla.

La Joves es planteja Santa Úrsula com «la suma de tota la feina que hem anat fent aquest any, ho hem fet com calia, amb paciència, i ara ens podem plantejar una diada de màxims», explica Galofré.

El 3 de 10 amb folre i manilles, un castell que mai han intentat a plaça, és la gran aposta de la colla. «Tenim molta confiança en el castell, gràcies al bon treball de manilles que hem fet i gràcies al 3 de 9 amb folre», destaca el cap de colla, que afegeix que «mai hem tingut tan bones sensacions amb un castell inèdit per a nosaltres».

A banda del 3 de 10, la Joves també es planteja tornar a descarregar el 2 de 9 amb folre i manilles i el 4 de 9 sense folre, que enguany encara no han portat a plaça. La diada arrencarà a la 1 del migdia a la plaça del Blat, després del sorteig de l’ordre d’actuació, encapçalat aquest any pel president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, que serà a la diada.

Altres diades

El cap de setmana presenta altres diades destacades, com la de l’Esperidió d’aquest dissabte de la Jove de Tarragona, amb els Nens del Vendrell, Bordegassos i Sant Cugat, o la dels Xiquets de Reus que tanquen avui temporada a la plaça del Mercadal amb Altafulla i Castellers de Terrassa.

Comentarios
Multimedia Diari