Uns 500 alcaldes reiteren la cessió de locals per votar en el referèndum

 Prometen posar a la disposició de l'1-O les infraestructures necessàries 
 

01 julio 2017 13:31 | Actualizado a 02 julio 2017 15:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Representants d'unes 500 alcaldies catalanes adherides a l'ACM i a l'AMI han reiterat que cediran al Govern els espais municipals i els recursos necessaris per el referèndum de l'1 d'octubre: "S'assumirà el que s'hagi d'assumir", ha assegurat l'alcalde de Bolvir (Girona), Bartomeu Baqué. 

Ho han dit aquest dissabte diversos alcaldes en intervenir en nom de tots ells en l'acte 'Món local X referèndum', organitzat per les entitats municipals sobiranistes en el paranimf de la UB, on s'han compromès a cedir locals perquè la votació es dugui a terme, i a recolzar al Govern fins a la seva celebració. 

L'alcaldessa d'Ulldemolins (Tarragona), Cori Montlleó, ha assegurat que el seu consistori es posarà a la disposició del Govern i del Parlament perquè les urnes puguin posar-se als carrers: "Posarem a disposició tots els espais municipals i els recursos que faci falta".

"Posarem a disposició tots els espais municipals i els recursos que faci falta"

La primera edil de Berga (Barcelona), Montse Venturós, ha dit que "el procés de ruptura amb l'Estat espanyol no va de cadires" per conservar el poder; ha acusat el Govern central d'antidemocràtic al judicializar un procés polític, i ha demanat als ajuntaments que treballin en favor de les demandes dels catalans. 

L'alcalde de Tivissa (Tarragona), Jordi Jardí, ha subratllat que la llei no ha de ser una amenaça i que els ajuntaments hauran d'aportar totes les infraestructures per exercir "el més sagrat dels drets, que és la lliure autodeterminació dels pobles". 

El seu homòleg de Sabadell (Barcelona), Juli Fernández, ha destacat que la trobada d'aquest dissabte és "un acte democràtic i no independentista", i l'alcaldessa de La Bisbal del Penedès (Tarragona), Agnès Ferré, ha dit que hi ha cansament però que també hi ha forces per arribar fins al final.

"El més sagrat dels drets és la lliure autodeterminació dels pobles"

"OPORTUNITAT IRRENUNCIABLE" 

L'alcalde de Ripollet (Barcelona), José María Osun, ha considerat l'1-O com una "oportunitat irrenunciable per canviar les coses que era inimaginable fa uns anys", i l'alcaldessa d'Òs de Balaguer (Lleida), Estefanía Rufach, ha assegurat que la salut i l'educació serien pilars inamovibles en una Catalunya independent. 

La primera edil de Corçà (Girona), Maria Carme Güell, ha defensat que els municipis no poden fugir del clam popular: "Hem de donar-los una solució, una sortida. No podem donar-los falses esperances als nostres veïns", i ha insistit que els edils han de donar resposta a les demandes dels seus veïns de poder votar. respuesta a las demandas de sus vecinos de poder votar. 

Comentarios
Multimedia Diari